Hlavní obsah

Životní sezóna! Mám dávat góly, ale titul řadím nade vše, říká kanonýr Škoda

Karel FeltSport.czPrávo

Pět trofejí si odnesl jednatřicetiletý slávistický kanonýr Milan Škoda z nedělního Galavečera ePojisteni.cz ligy, který uzavíral fotbalový ročník 2016/17. Byl vyhlášen nejlepším hráčem podle akademie Ligové fotbalové asociace i fanoušků, novináři ho zvolili nejlepším útočníkem, s patnácti góly se dělí s Davidem Lafatou o korunu krále střelců a převzal i Cenu deníku Právo pro nejlepšího hráče ligy.

Slávistické oslavy pokračovaly autogramiádouVideo: Sport.cz

 
Článek

Co pro vás tolik trofejí znamená?

Hrozně moc si jich vážím, ale ty ceny patří i spoluhráčům, trenérům, realizačnímu týmu, vedení i fanouškům Slavie. Bez jejich podpory bych je nikdy nezískal.

Které si ceníte nejvíc?

Každá má svoji váhu, ale úplně nejvíc je pro mě titul. Když vezmu, že jsme před pár roky v posledním kole zachraňovali ligu, a teď jsme v posledním kole vybojovali titul... To je prostě neuvěřitelné. Pro mě osobně to byla životní sezóna.

Našel byste na ní vůbec nějaký kaz?

Teď, když jsme mistři? Ale rozumím. Pominu nepovedený úvod, který ale neměnil nic na tom, že jsme chtěli bojovat o evropské poháry. Pak přišla ta úžasná série šestadvaceti zápasů bez porážky a neskutečně krásný konec v sobotu na Strahově a ve Žlutých lázních. Kaz opravdu nenajdu. Možná nepovedené zápasy, třeba s Jabloncem doma nebo Duklou, kterými jsme si boj o titul zdramatizovali. My jsme ale nepochybovali o tom, že to dokážeme.

S patnácti góly se dělíte o korunu krále střelců s Davidem Lafatou. Cenu jste si odnesli oba. Který z těch patnácti gólů byl nejdůležitější?

Každý přispěl k titulu. Nedělám mezi góly rozdíly. Cením si i těch z penalt, třeba proti Spartě. (úsměv)

Lafata si odnesl cenu pro nejlepšího kanonýra pošesté, vy jste s ním o ni bojoval v posledních třech letech. Nemrzí vás, že budete v historických tabulkách dva?

Vůbec ne! Samozřejmě chci dávat góly a vím, že jich v téhle sezóně mohlo být víc, ale každý fotbalista vám řekne, že týmový úspěch je nad jakoukoliv individuální trofej. V posledních pěti kolech jsem měl zdravotní problémy, nedal jsem gól, ale když mi v sobotu řekl trenér Šilhavý, abych nějaký gól dal, řekl jsem mu, že na gól se..., hlavně ať vyhrajeme. Titul, to je to, po čem jsem nejvíc toužil. Dávat góly je můj úkol, ale titul je prostě nade vše.

Je něco, co byste chtěl mít jako Lafata?

Asi jeho úžasný výběr místa v šestnáctce.

Ptát se na váš případný odchod ze Slavie je asi nesmysl...

Přesně tak. Jsem ve Slavii maximálně spokojený a už teď se těším na novou sezónu a boj o Ligu mistrů. Její znělku znám jen z televize a moc bych si přál, stejně jako ostatní kluci, slyšet ji přímo na trávníku.

Reklama

Související témata: