Hlavní obsah

Nejlepší teplické jaro za devět let, ale na poháry to nestačilo, mrzí brankáře Grigara

Teplice

Až do posledního kola první ligy bojovali fotbalisté Teplic o pohárovou Evropu. Nakonec ale stíhačka Mladé Boleslavi nevyšla. „Věřili jsme, že rozhodující krok zvládneme," přiznal teplický brankář Tomáš Grigar. Po výborné jarní části ligy tak na jejím konci prožíval zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický brankář Tomáš Grigar v nastavení chytá penaltu slávisty Josefa Hušbauera.

Článek

Mrzí vás konečné páté místo hodně?

Bolí to. A o to víc, že jsme nedotáhli boj o Evropu do konce, byť jsme věděli, že výhra nad Duklou by nám stačila. Nechali jsme na hřišti všechno. Akorát jsme nedali ani náhodný gól a bylo po nadějích...

S jarní částí ligy jste ale spokojení, ne?

Zažili jsme nejlepší jaro za dobu, co chytám v Teplicích. A to jsem tady už devět let. Získali jsme mraky bodů. Po podzimu jsme jich ztráceli na Zlín šest a po sezóně máme před ním sedmibodový náskok. To něco naznačuje a je jen škoda, že jsme nepřidali ještě o dva bodíky víc, abychom předstihli Mladou Boleslav.

Z branky jste měl hru pěkně pod dohledem. Co jste říkal na teplické výkony?

Vyzařovala z nich pohoda, hráli jsme dobrý fotbal. Dávali jsme hodně gólů a málo jich inkasovali. Předtím jsme jezdili k zápasům ven s obavami, postupně jsme však nabrali odhodlání s cílem vyhrávat i na soupeřově půdě. Za celé jaro jsme prohráli jen dvakrát, na Slavii a s Duklou a pokaždé gólem v nastaveném čase druhé půle.

Kde se daly „urvat" potřebné dva body, které vás teď dělí od pohárové Evropy?

Fanoušci nad tím asi přemýšlejí, ale beru to tak, že jsme zvládli některé těžké zápasy, v nichž se body třeba neočekávaly. Ale ve fotbale to chodí tak, že někde získáte, někde ztratíte. Už bych to podrobně neřešil.

Poznamenala jarní finiš i marodka?

Mrzelo nás zranění Jakuba Hory, který nabral až neskutečnou formu. Těžil z ní celý tým.

Poslední kolo bylo v Teplicích i ve znamení loučení Štěpána Vachouška s úžasnou kariérou...

Štěpánova rozlučka měla emotivní nádech. Je stoprocentně oblíbený, typický lídr. Pomáhá každému bez ohledu na to, jestli má starší nebo mladé spoluhráče. Štěpán si ovace fanoušků určitě zasloužil.

Reklama

Související témata: