Hlavní obsah

Páník zůstává koučem Zlína. Žádný podpis, stačilo si plácnout, pochvaluje si

Zlín
Aktualizováno

Veškeré dohady skončily, trenér Bohumil Páník povede fotbalisty Zlína i v příští sezóně. Šedesátiletý kouč, který s týmem vyhrál MOL Cup a díky tomu si moravský tým na podzim zahraje v základní skupině Evropské ligy, se na tom dnes dohodl s vedením klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohumil Páník povede zlínské fotbalisty i v dalším ročníku.

Článek

Přitom ještě v pondělí Páník na návrh nového kontraktu nepřistoupil a spekulovalo se, že by mohl odejít do Jihlavy. „Absolutně ale nešlo o finance. Bylo to kvůli některým pracovním záležitostem, které bych nerad specifikoval. Na nich jsme se nakonec shodli, a tak nic nebrání, abych ve Zlíně pokračoval. Jsem za to rád, vždyť jsem tady doma a skoro všechny lidi zde znám," usmál se.

Novou smlouvu ještě nepodepsal. „Ale podali jsme si na to ruku. A to ve zlínském klubu vždycky platilo," prozradil.

Těší ho, že bude u toho, když Zlíňané budou po dlouhých letech znovu nastupovat proti silným evropským celkům. „Pro hráče i pro mě to bude obrovský svátek. Zároveň to ovšem bude nesmírně zavazující. Vždyť narazíme na mužstva, proti jakým Zlín možná ještě nikdy nehrál. A naším úkolem bude docílit solidních výsledků. Tak, abychom byli spokojeni nejen my, ale taky naši fanoušci," přemýšlí už dopředu.

Uvědomuje si, že po odchodech stopera Jugase (Slavia) či záložníků Vukadinoviče (Sparta) a Živuliče (Plzeň) bude nutné mužstvo posílit. „Věřím, že se nám to povede, klub na tom usilovně pracuje. Musíme přivést tolik kvalitních fotbalistů, abychom zvládali českou a Evropskou ligu i domácí pohár," má jasno.

Reklama