Hlavní obsah

Po sestupu přišla Příbram o klíčového hráče! Pilík zamířil do Brna

Fotbalová Příbram po sestupu do druhé ligy přišla o klíčového hráče. Záložník Tomáš Pilík přestoupil do Brna. Příbramský klub o tom informoval na svém webu. v Ve Zbrojovce by měl Pilík nahradit kapitána Pavla Zavadila, který odchází do Opavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Tomáš Pilík (vpravo) v dresu Příbrami na archivním snímku s Vladimírem Coufalem z Liberce.

Článek

Osmadvacetiletý středopolař v Příbrami působil celou kariéru s krátkými přestávkami na hostováních v Ústí nad Labem a Ostravě. V nejvyšší soutěži dosud odehrál 243 zápasů, ve kterých zaznamenal 23 gólů a 29 asistencí.

"Na Příbram budu vzpomínat samozřejmě jen v dobrém. Příbram mi dala šanci působit ve velkém fotbale. Je to pro mě nová motivace a moc se na to těším. Něco jsem tady za ty roky snad odvedl a myslím, že přišel čas na změnu," uvedl Pilík pro klubový web.

Pilík si v minulé ligové sezóně připsal osm branek a sedm asistencí a výrazně pomáhal držet naděje středočeského týmu na záchranu. "Tomášovi jsem nechtěl bránit. Šel za lepším včetně zajímavější finanční nabídky. Po letech, které odkopal v našem klubu, si takový přestup zaslouží," dodal prezident příbramského fotbalu Jaroslav Starka.

Pilík měl k přestupu do Brna blízko už v prosinci 2015, kdy o tom Zbrojovka dokonce informovala na svém webu. Vyhlášený exekutor standardních situací se ale nakonec domluvil na prodlužení smlouvy v Příbrami.

Reklama

Související témata: