Hlavní obsah

Zavadil mění Zbrojovku za Opavu, kde bydlí. Za rok se do ligy vrátím, věří

Čestmír FolkSport.czPrávo

Elitní soutěže se vzdal dobrovolně, ale věří, že se do ní za rok vrátí. Fotbalový záložník Pavel Zavadil nevyslyšel v Brně nabídku na prodloužení smlouvy a rozhodl se pro odchod do druholigové Opavy, kde je doma. Doufá, že se slezským týmem vybojuje hned v příští sezóně postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Zavadil ještě jako brněnský kapitán v utkání na Spartě.

Článek

„Opava má za sebou skvělou sezónu. Škoda jen, že se jí nepovedlo uspět v pohárovém finále se Zlínem, anebo vstoupit do ligy už teď. Pokud však jádro týmu zůstane, a kromě mě přijde i pár dalších hráčů, budeme za rok určitě slavit. Mužstvo bude mít znovu jen ty nejvyšší ambice," je přesvědčený devětatřicetiletý Zavadil.

Připustil ovšem, že má za sebou složité rozhodování. „Ve Zbrojovce jsem strávil pět krásných roků a byl jsem zde spokojený, byť jsme s výjimkou loňské sezóny hráli skoro pořád o záchranu. Nakonec jsem si ale řekl, že dojíždění bylo dost. V Opavě bydlím už patnáct let, budu to teď mít z baráku na stadión pět minut cesty na kole. Rodina a děti si mě užijí mnohem víc," těší se.

Další důvody změny působiště jsou ryze fotbalové. „Dobře se znám s opavskými trenéry Romanem Skuhravým a Pepou Dvorníkem i lidmi z klubového vedení. Vídám se s nimi často, vždyť synek tady kope za žáčky. V Opavě je navíc krásný stadión, skvělé zázemí a fantastičtí fanoušci. Jsem natěšený na něco nového, je to pro mě velká výzva. Přestože mám čtyřicítku na krku, nic moc mě nebolí. Chci si v Opavě prodloužit kariéru," vykládá Zavadil nadšeně.

Ve Spartě na něho nezbylo místo

Přitom loni v dubnu odnesl v Teplicích střet s Ljevakovičem přetrženým křížovým vazem v kolenu a mnozí nevěřili, že se ještě dokáže na ligové trávníky vrátit. „Nebylo to pro mě snadné období. Během dlouhé léčby a následné rekonvalescence jsem si ovšem uvědomil, jak moc mám fotbal rád. Tím víc si teď považuju, že mohu každý den na trénink a že hraju dál na nejvyšší úrovni," svěřil se.

Zavadil je čerstvým držitelem ceny určené pro Osobnost ligy. „Toho, že mě kapitáni týmů a trenéři upřednostnili před Milanem Barošem a Romanem Hubníkem, si strašně považuju. Vždyť to jsou obrovské persony. Možná to úplně docením, až budu jednou po skončení kariéry bilancovat," přemítá.

Během ní si dosud zahrál ligu za šest českých klubů, získal izraelský titul s Haifou a před přestupem do Zbrojovky působil sedm let ve Švédsku. „Všude se mně moc líbilo. Ta úplně nejhezčí angažmá však byla bohužel nejkratší. Maccabi Haifa je velkoklub, ale strávil jsem tam na hostování jen půlrok. Ve Spartě jsem zase nakoukl do Ligy mistrů, avšak v záloze byla na prahu tisíciletí na Letné tak obrovská konkurence, že tam pro mě po úspěšném podzimu už nezbylo místo," lituje trochu i s odstupem času.

Reklama

Související témata: