Hlavní obsah

Tulise střídá v ředitelské funkci ve Vysočině Jihlava Staněk

Novým výkonným ředitelem prvoligového fotbalového klubu Vysočina Jihlava bude od 1. července Jan Staněk, který vystřídá po dvaceti letech Zdeňka Tulise. Ten v klubu zůstane na manažerské pozici a jako předseda dozorčí rady FC Vysočina. Ve funkci sportovního ředitele končí Milan Bokša a jeho místo zaujme dosavadní generální manažer Josef Jinoch, který v posledních sedmi kolech vedl mužstvo i jako trenér. Změny musí schválit valná hromada klubu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Jihlavy.

Článek

"Ke korekcím přistoupilo vedení klubu po skončení sezony, která sice skončila záchranou, ale nelze ji hodnotit jako úspěšnou. V současné době se vedení klubu intenzivně zabývá obsazením trenérských postů u prvního týmu. Probíhají jednání a tato otázka zatím není vyřešena," uvedl na klubovém webu tiskový mluvčí Miroslav Fuks.

Dvaatřicetiletý právník Staněk dosud působil v pražské advokátní kanceláři výrazně zaměřené na sportovní právo. Je členem disciplinárních komisí Ligové fotbalové asociace či Autoklubu ČR.

Devětačtyřicetiletý Jinoch byl sportovním ředitelem už ve Slavii a Liberci. Ve Vysočině od září 2009 do června 2015 zastával funkci sportovního manažera, letos v dubnu se do Jihlavy vrátil jako generální manažer a pro zbytek sezony i jako dočasný trenér sestupem ohroženého týmu po odvolaném Michalu Bílkovi.

Reklama

Související témata: