Hlavní obsah

Baník Ostrava představil trenéra, má zkušenosti z bundesligy. Kdo povede nováčka?

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Novým trenérem Baníku Ostrava, který si druhým místem ve Fortuna národní lize zajistil návrat mezi českou fotbalovou elitu, se podle předpokladů stal bývalý kouč Znojma Radim Kučera. Třiačtyřicetiletý kouč, který nahradí odvolaného Vlastimila Petrželu, uzavřel v Ostravě v pondělí dvouletý kontrakt.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Fotbalisty Baníku Ostrava v první lize nepovede Vlastimil Petržela, kdo jej nahradil?

Článek

„Když se řekne Baník, automaticky se vám vybaví to skvělé divácké zázemí. Sám jsem měl v poslední sezóně dvakrát tu čest se Znojmem proti Baníku hrát a oba zápasy se hrály v úžasné atmosféře před vyprodanými tribunami. Opravdu jsem si vzpomněl na plné stadióny během mého působení v německé bundeslize. Tohle je koření fotbalu. Přál bych, aby náš fotbal lidi bavil a můžu slíbit, že pro to uděláme všechno," řekl Kučera, bývalý úspěšný fotbalista Bielefeldu, Sigmy Olomouc a Opavy.

Rodák z Vigantic dal Baníku přednost před dalšími dvěma nabídkami z nejvyšší soutěže, k týmu se připojí v pondělí 19. června, kdy Ostrava zahájí přípravu. Kučera si do Ostravy přivede zcela nový realizační tým. V Baníku už nebudou pokračovat bývalí asistenti Vlastimila Petržely - Aleš Křeček a Juraj Šimurka ani kondiční trenér Dušan Žmolík.

Na post asistentů přicházejí bývalý hráč Baníku a dosavadní asistent Bohumila Páníka ve Zlíně Bronislav Červenka a dosavadní šéftrenér Regionální fotbalové akademie v Olomouci Ivo Gregovský. Novým trenérem brankářů je někdejší dlouholetý baníkovský gólman Vít Baránek.

„Radim Kučera je mladý a ambiciózní trenér, který vyznává moderní trendy. Ve Znojmě v posledních dvou sezonách odváděl výbornou práci, mužstvo i přes velké obměny kádru hrálo ofenzivní fotbal a mělo svou tvář. Radim je navíc z Moravy a k Baníku má blízko," řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Reklama

Související témata: