Hlavní obsah

Zase bude chodit s Traorém každý den na kafe. Džafič posílil Zlín

Záložník Adnan Džafič přestoupil z druholigového Táborska do Zlína. Sedmadvacetiletý bosenský fotbalista podepsal tříletou smlouvu. Vítěz domácího poháru, který se v nadcházející sezóně představí v základní skupině Evropské ligy, o přestupu informuje na svých internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Zlína oslavují vítězství nad Bohemians 1905.

Článek

Bosenský záložník byl nejžádanějším hráčem Táborska. A Ševci po něm sáhli.

„Přestup beru jako novou výzvu a mám velkou motivaci. Chci ukázat, že na to mám a chci být platný pro klub. Do Zlína se těším moc, hlavně kvůli výborné partě," říká Adnan Džafič, který měl nabídek hned několik.

„Vybral jsem Zlín hlavně kvůli jednání, která proběhla. Po prvním telefonátu od pana Grygery jsem věděl, že sem chci. Těším se i na Evropskou ligu. Je to pro mě obrovský skok, ale pro tohle fotbal hrajeme. Pokud se dostanu do zápasu, bude to pro mě splněný sen," libuje si talentovaný záložník.

Druhá posila po Argentinci

Ve Zlíně potká i některé staré známé. „Pár kluků znám, jelikož jsme proti sobě hráli. Nejblíž je mi Ibra Traoré, který se mnou byl v Táborsku a skoro každý den jsme spolu chodili na kafe," usmívá se rodák z Bosny a Hercegoviny, který přišel do Česka v sezóně 2009/10. Po třech letech v Čáslavi zamířil do Táborska, kde hrál posledních pět sezón. Ve druhé lize nastřílel celkem 31 branek.

Pro Zlín jde už o druhou posilu, před pár dny získal z Podbrezové argentinského záložníka Pabla Podia. Klub by také rád získal na hostování útočníka Gina van Kessela ze Slavie, který se v Praze neprosadil a jarní část ročníku strávil na hostování v Gdaňsku.

Reklama

Související témata: