Hlavní obsah

Po deseti letech se s trenérem zase sešli. Do minulosti jsme se ale nevraceli, přiznává Matějovský

Po deseti letech se zase sešli. Zatímco trenér Dušan Uhrin po tu dobu kočoval Evropou, aby si mezi tím zkusil angažmá v Plzni a Slavii, Marek Matějovský po štaci v anglickém Readingu a šesti sezónách v dresu pražské Sparty zvolil návrat domů už před rokem. V nastávající sezóně se ale budou pokoušet společně o to, co už jednou v Mladé Boleslavi zažívali. O tažení na ligové výsluní, o postup do základní skupiny Evropské ligy.

Foto: David Šváb, ČTK

Marek Matějovský se zase sešel v Mladé Boleslavi s trenérem Dušanem Uhrinem.

Článek

„Už je to všechno hrozně dávno, takže těžko porovnávat tehdejší a současné mladoboleslavské mužstvo. Ani by to nemělo smysl. Teď půjde hlavně o to, abychom se v pohárové Evropě prokousali přes těžkou kvalifikaci do základní skupiny, což jsem tehdy zažil já i trenér," připomíná nejzkušenější z mladoboleslavský fotbalistů Marek Matějovský tažení v tehdejším Pohár UEFA a postup přes francouzský Olympique Marseille do skupinové fáze.

Nechce se mu pouštět ani do reminiscencí na trenéra Uhrina, pod nímž už v Mladé Boleslavi hrával a s nímž se tehdy tým Středočechů o velké pohárové překvapení postaral.

„Vděčím mu za hodně, ale dlouho jsme se neviděli a společně nepracovali, takže mohu těžko hodnotit trenéra, stejně jako on mě. Až příští týdny a měsíce ukáží víc. I proto jsme se při prvním setkání do minulosti nevraceli. Jen jsme prohodili pár vět, jak by to mělo v nové sezóně fungovat."

Nový model v Mladé Boleslavi už Matějovský zažil

Ono fungování nově nastavené v mladoboleslavském fotbale nebude pro pětatřicetiletého Marka Matějovského zase až takovým nóvem, takže prázdninové rošády v realizačním týmu ho nepřekvapily.

„Zažil jsem to už ve Spartě, když jsem na Letnou přišel z Anglie. Generálním sportovním manažerem byl tehdy pan Chovanec, trenérem byl Martin Hašek. Uvidíme, jak to bude fungovat teď u nás v Mladé Boleslavi," čeká nejzkušenější hráč mladoboleslavského kádru, co přinese nový model s Dušanem Uhrinem v roli GSM a Martinem Svědíkem coby trenérem.

Jedno však ví docela jistě - po nevydařeném jaru čeká na něho i celé mužstvo hned několik výzev. Nejdřív kvalifikace o Evropskou ligu, do které Středočeši vstoupí už 13. července, přičemž soupeře se dozví při pondělním losování, hned poté boje v domácí ligové soutěži, v níž by rádi navázali na první Uhrinovu éru na mladoboleslavské lavičce, kdy se v tabulce prodrali na druhou a poté třetí příčku.

Reklama

Související témata: