Hlavní obsah

Cizinci opouštějí Vysočinu, vracejí se Nerad a spol.

Aktualizováno

Kouče už mají. Novým trenérem fotbalistů Jihlavy se ve středu stal Ivan Kopecký, který naposledy působil v druholigových Vítkovicích. Vysočina nyní také oznámila první letní změny v kádru. Další klub zveřejní v pondělí, kdy mužstvu začne příprava.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Davis Ikaunieks, Marin Popovič a Jani Urdinov z Jihlavy se radují z udržení v první lize.

Článek

Vysočinu opouštějí dva cizinci - Ekvádorec Augusto Batioja a Makedonec Jani Urdinov. Oběma skončila smlouva a jihlavský klub již s jejich službami nepočítá. Obdobně neplánuje prodloužit končící smlouvy hráčům, kteří jaro strávili na hostování v nižších soutěžích - brankáři Janu Kotnourovi (Líšeň) a útočníkovi Rostislavu Šamánkovi (Znojmo). Hostování defenzivního hráče Davida Klusáka v Táborsku se na základě uplatněné opce proměnilo v přestup. Pro středopolaře Patrika Demetera, jenž jaro strávil v třetiligové Líšni, se hledá vhodné hostování.

Klubový web avizuje, že o místo v jihlavském kádru bude naopak bojovat čtveřice navrátilců z hostování - stopeři Filip Vedral (HFK Olomouc) a Marek Opluštil (Viktoria Žižkov), středopolař Petr Nerad (Baník Ostrava) a útočník Jiří Klíma (Znojmo).

Kouče Ivana Kopeckého se budou snažit zaujmout i mladíci, kteří na jaře nastupovali zejména za juniorku - záložníci Čestmír Vitásek a Marek Šerý a rovněž útočník Tomáš Duba. Po vleklém zranění dostane šanci i slovenský ofenzivní fotbalista Matúš Marcin.

Reklama

Související témata: