Hlavní obsah

Kluci mi pomáhají, kvituje mladý stoper Král přechod do ligy

Teplice

Hektické období prožívá mladý fotbalový stoper Alex Král z FK Teplice. Během krátké doby toho stihl hodně ve sportovním i studijním životě a nyní má před sebou červencové mistrovství Evropy hráčů do 19 let v Gruzii. „Je to trošku stresující čas, ale kluci mi pomáhají,“ říká talentovaný fotbalista v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Obránce Teplic Alex Král.

Článek

Jak se chystáte na evropský šampionát devatenáctek?

Nastoupil jsem 19. června normálně do přípravy prvoligových Teplic, protože reprezentační sraz nám začíná až v neděli 25. června. Bylo to po domluvě s teplickým trenérem Danielem Šmejkalem i koučem reprezentační devatenáctky Janem Suchopárkem. Domnívám se, že je to nejrozumnější řešení. Dohodli jsme se, že kdybych to potřeboval, dostal bych v klubu po šampionátu pár dní volna.

Nehrozí v tréninku případná možnost zranění před odletem do Gruzie?

Myslím, že ne.

Jak jste prožíval závěr minulé sezóny?

Určitě jsem si to výborně užíval, i když to bylo trochu stresující období. Prvoligový debut za teplické áčko na dvě minuty v Hradci Králové, škola, maturita. Po ní jsem si oddechl. Pak jsem nastoupil poprvé v základní sestavě Teplic v Jablonci. A do posledního kola jsme bojovali o pohárovou Evropu.

Cítil jste nervozitu?

Trošku nervózní jsem byl. Ale kluci z mužstva mi pomohli.

Je před vámi nová prvoligová sezóna. Co soudíte o teplickém mužstvu?

Jak už jsem naznačil, přijali mě v pohodě. Pokud jde o kádr, jsou tady zkušení a výborní hráči. Taky charakterově super.

Reklama

Související témata: