Hlavní obsah

Zdravotní trable obránce Klokanů, místo k moři zamířil do nemocnice

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Na startu letní přípravy Klokanů byl k nepřehlédnutí. Pravou ruku obránce Martina Dostála zdobila v Uhříněvsi červeně zbarvená ortéza, která měla zřetelný důvod. „Mám za sebou operaci. Utrpěl jsem zlomeninu člunkové kosti v zápěstí,“ popisoval zdravotní trable fotbalista Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Dostál z Bohemians během utkání se Slavií.

Článek

„Pár týdnů to budu mít v gypsu a pak by to mělo být dobré," pokračoval. Frakturu si přivodil v únorovém ligovém zápase se Slováckem a do zbylých jarních duelů tak nastupoval s ochrannou bandáží. „Měla zabránit tomu, aby to moc nebolelo, kdybych na to nějak spadl," vysvětloval Dostál. Při zápasech ho nepříjemné zranění extra nelimitovalo. Prováděl dokonce i autová vhazování.

„Přece se nenechám připravit o svoji silnou disciplínu (smích). Hrát se s tím normálně dalo. Doktor mi řekl, že spousta lidí s tímto zraněním i žije, ale není to plnohodnotné. Nemohl jsem třeba dělat kliky nebo na něco zatlačit," říká.

Zákrok až po sezóně

Ke zlomenině došlo nešťastnou náhodou. Při dobíhání dlouhého balónu, který mířil do zámezí, upadl na tvrdou umělku nacházející se těsně vedle hrací plochy. Chirurgický zákrok však odložil až na konec sezóny. „Operaci jsme naplánovali na začátek června. Byl jsem v dobrých rukou. Povedlo se to," oddechl si sedmadvacetiletý bek.

Zdravotní problémy mu zhatily dovolenou v zahraničí. Místo radovánek u moře zamířil do nemocnice. „Nemělo cenu, abych se s tím někde pachtil u vody a nemohl se pořádně vykoupat. Přítelkyně navíc dodělávala státnice. Oželili jsme to a pojedeme jindy," dodal.

Reklama