Hlavní obsah

Co táhne tureckého legionáře z Německa do české ligy? Vyhlídky na bitvy s Realem či Barcou

Praha

Hned tři cizinci jednou ranou. Vedle Portugalce Dannyho a Ukrajince Rotaně uvedla fotbalová Slavia do Edenu také Altintopa. Ne slavnějšího Hamita, ale jeho bratra Halila. Čtyřiatřicetiletý bývalý turecký reprezentant je také ostřílená firma protřelá štacemi v Kaiserslauternu, Schalke, Frankfurtu, Augsburgu či Trabzonsporu.

Fotbalová Slavia hlásí zvučné posilyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Bude hrát Slavia se Spartou 16 na 16?

Věřili byste tomu? Z bundesligy do českého rybníka. Turecký internacionál ovšem nemá žádný problém.

„Slavia má obrovskou příležitost, může se probojovat do Ligy mistrů. Uděláme s týmem a s klubem všechno pro to, abychom si mohli příští sezónu zahrát proti takovým velkoklubům, jako jsou Barcelona, Real Madrid nebo Bayern Mnichov," plánuje ofenzívní záložník Halil Altintop.

Sešívaní netají, že na start v milionářské soutěži teď cizince lákají. Za pár týdnů začnou ve 3. předkole. A pokud by v příští sezóně obhájili titul, nejspíš by se posunuli rovnou do základní skupiny Ligy mistrů.

Postupový klíč měl předem nastudovaný

„U největších hvězd je sportovní stránka velmi podstatná. Právě Halil se o možnosti postupu do Ligy mistrů z české soutěže velmi zajímal. On je vlastně už znal a během hodinového rozhovoru asi třikrát zmínil, že chce takové zápasy ještě zažít. Vidíte na něm hlad, to samé i Danny. V jejich věku je Liga mistrů velká motivace," oceňuje generální ředitel Martin Krob.

„Příští český mistr asi půjde do Champions League rovnou. Je to faktor, který zřejmě k angažování cizinců přispěl, nám i Spartě," souhlasí slávistický šéf Jaroslav Tvrdík.

S českými hráči má dobré zkušenosti

Rodák z německého Gelsenkirchenu nasbíral 38 startů a osm gólů za tureckou reprezentaci. Teprve v pondělí oficiálně skončil v Augsburgu. A o den později už byl uveden v Edenu.

„Prahu už malinko znám a je to nádherné místo. Věřím, že Slavia pro mě bude skvělá zkušenost. Poznat novou zemi a nové město," těší se Altintop.

Oceňuje, že sešívaní v poslední době nastartovali dobrý vývoj směrem do evropských pohárů.

„Vím, že pro Prahu fotbal hodně znamená a že hlavní rivalita mezi Spartou a Slavií je opravdu veliká. Hodně se na ni těším. S některými českými fotbalisty už jsem dříve hrával, mám s nimi dobré zkušenosti," líčí.

K týmu kouče Šilhavého se připojí 5. července na startu soustředění v Rakousku. „Připravoval jsem se i během letní pauzy, cítím se dobře. Doufám, že v příští sezóně dokážu pomoci," ujišťuje Altintop.

Reklama

Související témata: