Hlavní obsah

Koleno drží, oddechl si Švento, když se po půlroční absenci vrátil do slávistické sestavy

Chomutov

Po půlroční absenci se slovenský legionář Dušan Švento opět objevil ve slávistické sestavě. „Síly ještě chybí, ale koleno drží, což je důležité,“ pochvaloval si po půlhodině, kterou odehrál v přípravném utkání proti Žilině. „Kondici doženu, protože příprava pokračuje, ale pro mě bylo podstatné otestovat, jak jsem na tom po operaci,“ připomínal jarní trable, které musela vyřešit až atroskopie kolena a následná rehabilitace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dušan Švento se vrrátil po dlouhé absenci zase do slávistické sestavy.

Článek

Jak jste se vůbec cítil po tak dlouhé době, kdy jste fotbal sledoval jen z tribuny?

Perfektní. Koleno drží a ani trochu nebolelo, takže všechno dobře dopadlo a já se mohu odrazit do další fáze přípravy. To je pro mě největší pozitivum.

Pozitivem pro vás musí být určitě i hra mužstva, do něhož jste se po dlouhé době vrátil. Čtyřgólová výhrad nad slovenským mistrem je povzbudivá...

Předvedli jsme skutečně dobrý výkon, hráli jsme pěkný kombinační fotbal, kompaktně jsme bránili a Žilinu prakticky k ničemu nepustili. Sami jsme dali čtyři góly a měli i další příležitosti. Opravdu pozitiva, z nichž se dá čerpat a odrazit dál, i když je samozřejmě pořád co zlepšovat.

Ve slávistické kabině už se objevil turecký legionář Altintop, který je jednou z velkých letních posil. Jaké dojmy z jeho příchodu máte?

Opravdový sympaťák. Má už něco za sebou, takže po fotbalové stránce není co řešit. Podstatné ale je, že hned po prvních trénincích mezi nás zapadl. V kabině je dobrá parta, takže se snažíme, abychom mu příchod co nejvíce ulehčili a on se rychle aklimatizoval.

Kádr se rozrostl ale i o další hráče. Přišli Laštůvka, Jugas, Trubač, novou akvizicí je Ukrajinec Rotaň, během soustředění v Rakousku se k vám připojí Portugalec Danny. Jak se vůbec rodí nový slávistický tým?

Teď je ze všeho nejdůležitější, aby všechny osobnosti do mužstva dobře zapadly, aby se stmelila parta a připravili jsme se na ostrý start soutěžního podzimu. O to se musíme snažit všichni, neboť všem nám jde o to, abychom došli do vytouženého cíle.

Narážíte tím na kvalifikaci, v níž půjde o postup do Ligy mistrů?

Nejen na ni, i když na Ligu mistrů myslí každý z nás. Máme v kádru zkušené hráče i ty mladé, kteří se mohou v kariéře posouvat dál a třeba se právě v zápasech, jež nás čekají, ukázat a prodat. Proto teď jde o to, abychom se na sezónu dobře připravili a zvládli ji.

Vydatně posiluje nejen vaše Slavia, ale i konkurenční Sparta. Sledujete transferové dění u největšího rivala?

Pochopitelně, a nejen u něho. Nastávající ligový ročník by mohl být hodně atraktivní a zajímavý, což bude ale záležet hlavně na nás hráčích.

Reklama

Související témata: