Hlavní obsah

Záložník Pospíšil přestoupil z Jablonce do Bialystoku

Bialystok

Záložník Martin Pospíšil přestoupil z Jablonce do Bialystoku. Šestadvacetiletého fotbalistu čeká první zahraniční angažmá, s polským vicemistrem podepsal čtyřletou smlouvu. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Martin Pospíšil.

Článek

Pospíšil přišel do Jablonce v létě 2014 z Olomouce, kde profesionální kariéru odstartoval. Krátce hostoval také v Plzni. Celkem v nejvyšší soutěži odehrál 148 utkání, ve kterých zaznamenal 18 gólů a 20 asistencí.

"Jagiellonia se o mě zajímala už nějakou dobu a vyjednávání trvala dlouho. Neuspěli v minulých přestupových oknech, ale teď to naštěstí dobře dopadlo. Věřím, že tady naplním svoje ambice," řekl Pospíšil pro web Bialystoku.

Člen širšího kádru reprezentace dosud nastoupil za národní mužstvo ve třech duelech, naposledy v listopadu 2015 v přípravě proti Polsku. Pospíšil bude s Jagiellonií usilovat o postup do základní skupiny Evropské ligy.

"V minulé sezoně Bialystok až do konce bojoval o polský titul, takže na nás teď bude upřeno hodně očí. Tento tlak mě nesvazuje, ale naopak motivuje. Jsem natěšený, chci pomoci týmu k vítězstvím a dělat fanouškům radost," prohlásil Pospíšil.

Reklama

Související témata: