Hlavní obsah

Fotbalová Slavia získala z Blšan obránce Vorla

PRAHA

První letní posilou fotbalové Slavie se v úterý stal Jan Vorel. Z týmu Chmel Blšany přišel sedmadvacetiletý zkušený obránce na roční hostování s opcí a již v úterý dopoledne se zúčastnil prvního tréninku s novými spoluhráči. ČTK to potvrdil tiskový mluvčí pražského klubu Alexander Kliment.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Slavie získali posilu do obranných řad - ilustrační foto.

Článek

"Jde o zkušeného fotbalistu. Počítám s ním spíše do obrany, i když může nastupovat i v záloze," řekl kouč Karel Jarolím. Vorel začínal s fotbalem na Žižkově, ale svou kariéru spojil především s Blšany, kde byl jedním z klíčových hráčů. V poslední sezóně odehrál devětadvacet ligových zápasů, ale ani jako kapitán nezabránil týmu v sestupu.

"Asi budu opakovat, co řekla řada fotbalistů přede mnou - taková nabídka se neodmítá. Je to velká šance ukázat se. Jsem moc rád, že to vyšlo," řekl pro webové stránky Slavie Vorel, jenž se těší ve třetím týmu uplynulého ligového ročníku i v Poháru UEFA na novou výzvu.

"V Blšanech jsme hráli o záchranu, herní kvalita Slavie i její ambice jsou úplně jiné. Ale poperu se, doufám, že budu platným hráčem," dodal obránce, který v nejvyšší domácí soutěži odehrál dosud 197 zápasů a vstřelil v nich tři branky.

Reklama

Související témata: