Hlavní obsah

Plzeň - České Budějovice 5:1Viktoria v přípravě popáté vyhrála, Budějovicím dala pět gólů

Plzeň
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně vyhráli i páté přípravné utkání na novou sezonu. Ve svém tréninkovém centru v Luční porazili druholigové České Budějovice 5:1. Dvěma góly se prosadil Daniel Kolář, trefili se i Michael Krmenčík, Marek Bakoš a Jan Suchan.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michael Krmenčík - ilustrační foto.

Článek

V první půli byla na plzeňských hráčích znát únava z náročných tréninků, soupeř se tak dostával do nebezpečných brejků, ale brankář Petr Bolek byl vždy připravený. Na druhé straně si ve 22. minutě naskočil na rohový kop Krmenčík a otevřel skóre.

Do druhé půle trenér Pavel Vrba vyměnil téměř celou sestavu a ta byla aktivnější. Vidět byli zejména Milan Petržela s Kolářem. Ten svoji první velkou šanci nevyužil, ale v 53. minutě se po Petrželově přihrávce ocitl sám před brankářem, kličkou ho obešel a zvýšil. O 11 minut později pak hlavou zužitkoval hezký centr Ivanschitze z hloubi hřiště.

Další gól přidal po Petrželově akci Bakoš a prosadil se i Suchan, který z voleje zakončil přetažený centr. České Budějovice se dočkaly alespoň čestného úspěchu, poté co Benát vystihl nepřesnou rozehrávku a z brejku zamířil přesně pod břevno.

Viktoriáni nyní dostanou dva dny volno a o víkendu zamíří na herní soustředění do Rakouska, kde je čekají zápasy s Fürthem, Wolverhamptonem a Watfordem.

Baník vyhrál, Olomouc nezvládla druhou půli

Fotbalisté Ostravy pokračují v letní přípravě v povedených výkonech. V souboji dvou ligových týmů dnes Baník v Kroměříži rozdrtil Slovácko 6:1 a vyhrál i třetí přípravný zápas. Druhý z nováčků nejvyšší soutěže Olomouc neudržela na hřišti Žiliny vedení 3:0 a se slovenským mistrem remizovala 3:3.

Baník ve třech přípravných duelech nastřílel dvanáct gólů a naznačil, že by po návratu do ligy mohl mít dobrou formu. "Výsledek je příjemný, ale i trošku zavádějící. Slovácko nás určitě v první půli přehrávalo, drželo míč. Co jsme si dnes vytvořili, z toho byl gól. Ale je to určitě psychická vzpruha," řekl pro klubový web ostravský trenér Radim Kučera.

Žilina si v generálce na vstup do nové sezony pozvala Olomouc a Hanáci během úvodní půlhodiny zmrazili domácí třemi góly. Pak se však hrálo na jednu branku a slovenský šampion, který se chystá na kvalifikaci Ligy mistrů, mezi 76. a 85. minutou skóre vyrovnal. Žilina dokonce sahala po velkém obratu, ale v poslední minutě gólovou šanci neproměnila.

Vedle Plzně nastřílel pět gólů také Zlín, který porazil slovenské Michalovce 5:1. Naopak Brno s dalším slovenským celkem Trnavou prohrálo 2:3. Proti týmu z nižší soutěže pak neuspěli Bohemians 1905, kteří jen remizovali s druholigovými Pardubicemi 1:1.

Přípravné fotbalové utkání:
Plzeň - České Budějovice 5:1 (1:0)
Branky: 53. a 65. Kolář, 23. Krmenčík, 75. Bakoš, 81. Suchan - 84. Benát.
Sestava Plzně:
I. poločas: Bolek - Limberský, Hejda, Hájek, Kovařík - Zeman, Živulič, Hořava, Kopic - Krmenčík, Řezníček.
II. poločas: Hruška - Řezník, Hejda (65. Vacovský), Hájek (75. Suchan), Janža - Hrošovský, Ivanschitz - Petržela, Kolář, Kovařík (65. Pfeifer) - Bakoš. Trenér: Vrba.
FK Jablonec - Hradec Králové 4:0 (1:0)
Branky: 86. a 90. Mehanovič, 13. Považanec, 84. Masopust.
Sestava Jablonce: Hrubý - Jankovič (65. Diviš), Pernica, Hübschman (70. Lischka), Hanousek - Považanec - Masopust, Janetzký (65. Breda), Zelený (70. Kučera) - Mehanovič - Mihálik (65. Doležal). Trenér: Klucký.
FK Teplice - Ústí nad Labem 3:2 (1:1)
Branky: 21. Krob, 66. Vaněček, 82. Žitný - 38. Kacafírek z pen., 78. vlastní Haljeta.
Sestava Teplic:
I. poločas: Chudý - Vondrášek, Ljevakovič, Šušnjar, Krob - Hyčka, Kučera, Gebert, Vošahlík - Rezek, Červenka.
II. poločas: Chudý - Dressler, Kodeš, Jeřábek, Urma - Fillo, Soungole, Žitný, Novotný - Haljeta, Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Fastav Zlín - Michalovce 5:1 (3:1)
Branky: 36. a 37. Štípek, 30. Diop, 72. Džafič, 90. Masař - 14. Žofčák z pen.
Sestava Zlína:
I. poločas: Dostál - Pazdera, Hnaníček, Gajič, Bartošák - Štípek, Holík, Jiráček, Bartolomeu - Diop, Beauguel.
II. poločas: Dostál (70. Šiška) - Matejov, Janíček, Hnaníček (70. Masař), Kopečný - Duval, Podio, Traoré, Džafič - Fantiš, Píchal. Trenér: Páník.
Zbrojovka Brno - Spartak Trnava 2:3 (1:0)
Branky: 24. Kratochvíl, 56. Pilík z pen. - 48. Čanturišvili, 78. Jirka, 81. Bogdanovski
Sestava Brna: Halouska - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák - Pilík, Kratochvíl - Mikuš, Van Eijma, Fortes. Trenér: Habanec.
Bohemians 1905 - Pardubice 1:1 (1:1)
Branky: 30. Bartek - 19. Pavel Černý.
Sestava Bohemians 1905:
I. poločas: Kouba - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Vaníček, Švec, Jirásek, Bartek - Jeslínek, Kuchta.
II. poločas: Kouba - Dostál (60. Blecha), Hůlka, Šmíd, Kocič - Reiter (85. Vaníček), F. Hašek, Jindřišek, Bartek - Kabajev, Mašek. Trenér: M. Hašek st.
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 6:1 (3:0)
Branky: 77. a 80. J. Šašinka, 11. Stáňa, 20. Poznar, 44. Mondek, 52. Zápotočný - 90. Ju Kang-hjon.
Ostrava: Vašek - Breda (63. Celba), Zápotočný (63. Jakubov), Šindelář, Helešic - Mondek (63. Hykel), Hlinka (63. Pekár), Panič (63. Hrubý), Stáňa (63. Sus) - Baroš (63. Smékal), Poznar (63. J. Šašinka). Trenér: Kučera.
Slovácko:
I. poločas: Heča - Prajza, Rada, Hofmann, Šimko - Sadílek - Juroška, Petr, Ťok, Vasiljev - Kubala.
II. poločas: Heča - Juroška, Rada, Břečka, Šimko - Sadílek - Navrátil, Hellebrand, Havlík, Rezek - Ju Kang-hjon. Trenér: Levý.
MFK Karviná - Zaglebie Sosnowiec 4:1 (0:1)
Branky: 71. a 87. Kalabiška, 51. Panák, 59. Štepanovský - 39. Basniak.
Sestava Karviné:
I. poločas: Pastornický (27. Ciupa) - Pašov, Košťál, Hošek, Eismann - Šisler, Smrž - Moravec, Budínský, Puchel - Wágner.
II. poločas: Ciupa - Čmolič, Piaček, Janečka, Vondra - Šisler, Smrž (59. Donizete) - Štepanovský, Duda, Kalabiška - Panák. Trenér: J. Weber.
Žilina - Sigma Olomouc 3:3 (0:3)
Branky: 80. a 85. Otubanjo, 76. Polievka - 10. Moulis, 27. Plšek, 29. Manzia z pen.
Sestava Olomouce: Reichl - Zahradníček, Radakovič, Jemelka (62. Škerle), Vepřek - Moulis (74. Surzyn), Plšek (60. Štěrba), Houska, Falta - Buchvaldek (76. Zifčák), Manzia (81. Buchvaldek). Trenér: Jílek.
Troubky - Sigma Olomouc 0:8
Branky: Romero 3, Vychodil 2, Hála, Danis, Kalvach.
Sestava Olomouce: Machalický (46. Gröger) - Smolák, Juráš, Schlimbach, Ambrozek - Hála, Kalvach, Antl, Romero, Vychodil - Danis.
Přípravný fotbalový turnaj v Žirovnici (hráno 2x40 minut):
Vysočina Jihlava - Prešov 0:0, na pen. 1:3
Sestava Jihlavy: Hanuš - Kryštůfek, Vedral, Opluštil, Písačka - Záviška, Nerad (60. Rosa), Vitásek (60. Šerý), Popovič - Duba, Dvořák. Trenér: Kopecký.
Dukla Praha - Prešov 1:1 (0:1), na pen. 6:5
Branky: 66. Kozel - 22. Kralovič.
Sestava Dukly: Hruška - Douděra, Kušnír, Ostojič, Preisler - Tetour, Kozel, Bilovský - Schranz, Brabenec, Koval (71. Brejcha). Trenér: Hynek.
Dukla Praha - Vysočina Jihlava 2:3 (2:1)
Branky: 9. Podaný, 15. Mustedanagič - 14. Klíma, 41. vlastní Šimek, 53. Rabušic z pen.
Dukla: Rada - Brandner, Jiránek, Šimek, Podaný - Hanousek, Brejcha, Mustedanagič - Vlček, Holenda, Djuranovič (68. Kozel). Trenér: Hynek.
Jihlava: Rakovan - Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Mišůn (47. Šerý) - Fulnek, Zoubele, Hronek, Novotný - Rabušic, Klíma. Trenér: Kopecký.

Reklama