Hlavní obsah

Sparta testovala fotbalistu kádru Barcelony

Fotbalová Sparta má políčeno na posilu ze zahraničí. S pražským týmem se od úterý připravoval francouzský záložník Ludovic Sylvestre, který dnes dopoledne nastoupil i do prvního přípravného utkání s druholigovým Sokolovem. Dvaadvacetiletý hráč tmavé pleti, jenž naposledy působil v rezervním třetiligovém týmu slavné Barcelony, se ale hned po zápase od týmu zase odpojil.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Sparty Praha

Článek

Podle trenéra Stanislava Grigy není vyloučeno, že se Francouz v průběhu letní přípravy ke sparťanům vrátí. "Takhle to bylo domluvené, že tady odehraje jenom jeden zápas. Uvidíme, jaký další vývoj to bude mít," uvedl Griga po dopoledním utkání se Sokolovem, v němž Sparta zvítězila 3:0.

Sám Sylvestre zatím netuší, kam povedou jeho další kroky. "Mám toho rozjednaného víc. Můj manažer je v kontaktu s kluby ve Francii, Nizozemsku a Španělsku. Ve hře je samozřejmě také Sparta, ale v tuto chvíli opravdu nic konkrétního nevím," řekl.

Angažmá ve Spartě by se mu prý zamlouvalo. "Hrál jsem sice v Barceloně, ale jenom za béčko. Konečně bych hrál za první mužstvo, což mi teď chybělo. Navíc Sparta je velmi známý klub, největší v zemi. Pravidelně hraje evropské poháry i Ligu mistrů," poznamenal.

Dvakrát za Barcu nastoupil

Sylvestre je odchovancem Racingu Štrasburk, v jednom týmu se potkal i se současným sparťanským obráncem Václavem Drobným. Loni v lednu střední záložník přestoupil do Barcelony, kde hrál většinou za B tým ve třetí nejvyšší soutěži. V závěru letošní sezóny ale dvakrát nastoupil za první mužstvo v zápasech proti Seville a Bilbau, takže se pyšní i titulem mistra španělské ligy.

Spartě jej doporučil kouč St. Etienne Ivan Hašek. Francouzský středopolař v dnešním duelu Grigu svými schopnostmi zaujal. "Neztrácí lehce míče, má velmi dobrý výběr místa a je velmi komplexní. Není to typ špílmachra, který by jenom útočil, Sylvestre naopak není lenivý udělat krok i dozadu," charakterizoval jej kouč, který by rád ve svém kádru přivítal ještě jednoho útočníka.

"Není vyloučeno, že se tady ještě někdo v dohledné době objeví na testech," uvedl Griga. Naopak už nepočítá s tím, že by se do týmu vešli obránci Martin Petráš s Pavlem Perglem, kteří po sezoně ukončili svá hostování v Heart of Midlothian respektive Drážďanech.

Reklama

Související témata: