Hlavní obsah

Po rakouském tréninkovém drilu už se Vrbovi svěřenci nemohou dočkat prvních zápasů

Westendorf/Plzeň

Už jsou celí natěšení na první konfrontaci, která vyplní rakouské soustředění. „Je lepší hrát než jen trénovat,“ netají plzeňský Jan Kovařík, že dnešní duel s účastníkem druhé bundesligy Fürthem bude příjemným oživením kempu ve Westendorfu, kde se Vrbovi svěřenci chystají na novou sezónu. „Zatím jsem toho v novém angažmá moc neodchytal, takže se těším dvojnásob,“ přitakával i gólman Aleš Hruška, který vyměnil druholigovou Příbram za ambiciózní Viktorii.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba cepuje své svěřence na soustředění v Rakousku.

Článek

Zatímco mistrovskou Slavii, stejně jako Spartu provází během rakouského soustředění mediální humbuk zákonitě vyvolaný zvučnými jmény nakoupených legionářů, Plzeň se chystá v relativním klidu.

Vrba si podmínky pochvaluje

„V Plzni jsme střídali terén a posilovnu, během rakouského soustředění daleko víc využíváme hřiště. Zaměřujeme se na taktiku, pracujeme daleko víc s míčem, chystáme věci, které budu chtít vidět v soutěžních zápasech," nepopírá staronový kouč plzeňské Viktorie Pavel Vrba, že mu panující klid vyhovuje. Ostatně i proto vybral právě Westendorf.

„Zdejší prostředí známe, neboť jsme se tady v minulosti už připravovali. Ideální podmínky, prostředí i servis, který se neustále zlepšuje," pochvaluje si dosavadní průběh soustředění. I zdravotní stav některých hráčů se neustále zlepšuje, takže doufám, že i nadále bude vše pokračovat jen v dobrém."

„Jsme tady opravdu už poněkolikáté, takže věřím, že ve skvělých podmínkách se dobře připravíme na soutěžní podzim," potvrzuje Kovařík, který se v přípravě často objevuje na místě levého obránce.

„Je to pro mě podobné jako v záloze na křídle. Trenér prostě chce, abychom podporovali útok," nedělá z nové role vědu.

Dvě prověrky s Angličany

Spokojenost sálá i z brankáře Aleše Hrušky. „Však jsem také z plzeňského angažmá nadšený. A z rychlé adaptace také, protože byla naprosto bezproblémová. Teď už se těším na to, jak potáhneme s Viktorkou ligou i pohárovou Evropou."

Po dnešním utkání s Fürthem, které se hraje ve Westendorfu od 18 hodin, se Plzeň střetne v Rakousku s Wolverhamptonem a Watfordem.

„S anglickými celky to bude velmi cenná zkušenost. Naposledy jsme hráli v Lize mistrů s Manchesterem City a nedopadlo to dobře. Půjde o těžké zápasy, protože angličtí protivníci jsou vždy skvěle fyzicky přiopraveni," připouští Kovařík, že ty pravé přípravné testy teprve přijdou v neděli a příští středu.

Reklama

Související témata: