Hlavní obsah

Vrba: Prostě den blbec! Prohra byla zasloužená, větším problémem jsou ale zranění

Robert Neumann (Westendorf)Sport.czPrávo

Sportovně uznal, že úterní vysoká porážka s Fürthem 1:5 ve rámci rakouského soustředění byla zasloužená. Byl smutný, zklamaný. Ale ještě o něco víc než prohra, trápí trenéra Plzně Pavla Vrbu vysoký počet zraněných hráčů v čele s klíčovými oporami Davidem Limberským a kapitánem Romanem Hubníkem. O všech pět přišel během včerejška...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba

Článek

„Pro nás je každý hráč důležitý, ale někteří ze zraněných jsou lídry mužstva. Z toho pohledu je to pro nás komplikace," posteskl si po utkání ve Westendorfu trenér Vrba.

Kdy jste poznal, že je všechno špatně?

V úvodu byl lepší soupeř, pak jsme měli dobrou pasáž my. Bohužel pak přišly dvě standardní situace, ztráta uprostřed hřiště a prohrávali jsme o tři góly. Hlavní příčinou byl nedůraz v osobních soubojích, špatná přechodová fáze. Snažili jsme se vysoko napadat, což se nám nedařilo, Fürth z toho vyjížděl a trestal nás.

Vedle vysoké porážky jste přišli během úterý o pět hráčů. Zažil jste někdy něco podobného?

Aby se nám zranilo tolik hráčů, a ještě jsme dostali pět gólů, na to si nevzpomínám. Je to pro nás hodně složitá situace. Byl to vážně den blbec.

Navíc někteří ze zraněných, Limberský a Hubník, jsou klíčovými postavami...

Pro nás je každý hráč důležitý, ale někteří ze zraněných jsou lídry mužstva. Z toho pohledu je to pro nás komplikovanější. Uvidíme, jak dopadnou vyšetření a jak bude dlouho léčba trvat. Ale je to problém.

Máte obavy, jak Hubník s Limberským dopadnou?

Může to být třeba zatažený sval... Oba absolvují vyšetření, zatím žádné zprávy nemám, takže nechci spekulovat. U svalových zranění musíme být opatrnější. Musíme čekat na lékaře. Bohužel to byl špatný den a tímhle to vyvrcholilo.

Může vysoká porážka ovlivnit další průběh přípravy?

Ukazuje nám to určité věci, na které budeme muset reagovat. Se silnějšími soupeři asi nebudeme hrát tak vysoko, snažit se hrát tolik kombinačně ve středu hřiště. Fürth nás důrazně atakoval, my jsme si počínali hrozně komplikovaně. Na to jsme doplatili. Že prohrajete, to se může stát. Můžete mít zápas, kdy se vám herně nedaří a soupeř je lepší. Musíte respektovat, že zápas zvládl líp, i když je to trošku špatně. Ale momentálně je pro nás větším problémem zdravotní stav hráčů.

Reklama

Související témata: