Hlavní obsah

Čeká nás velká práce, ale věřím, že návrat zvládnu, doufá zraněný teplický záložník Hora

Josef PešoutSport.czPrávo

Nedobrovolnou pauzu od ligových trávníků prožívá fotbalový záložník Jakub Hora. Až do svého zranění několik kol před koncem jara patřil k oporám FK Teplice v první lize a je smířen s tím, že po operaci křížového vazu a probíhající rehabilitaci se vrátí do fotbalového koloběhu nejspíš až za půl roku. „Společně s lékařským týmem nás čeká ještě hodně práce, ale věřím, že to zvládnu,“ řekl Hora v rozhovoru pro Sport.cz o své absenci a výhledech do budoucna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hora z Teplic během zápasu proti Spartě na Letné.

Článek

Připomeňte na úvod, co je příčinou toho, že nezasáhnete na podzim do ligových bojů?

Zranil jsem se v jarním duelu se Slováckem. A momentálně jsem už šest týdnů po operaci křížového vazu. Začínám pomaličku chodit, rehabilitujeme, ale bude to ještě dlouhé. Mluvím v množném čísle, protože mám výbornou péči ze strany pana doktora Neckáře, který mě i operoval a pečlivě mě kontroluje. Stará se o mě i s fyzioterapeutem Ondrou Klementem, který působí i u teplického týmu. Věnují se mi fantasticky. Ještě budu v Teplicích chodit do lázní. Řešili jsme i Prahu, ale i v Teplicích je potřebný přístroj, takže všechno probíhá, jak má.

Zaznamenáváte pokroky?

Ještě nás česká velká práce. Ale zlepšení je vidět každým týdnem. Snad to zvládnu, i když je to na dlouho.

Jak jste prožíval období bezprostředně po zranění?

Když se mi to přihodilo, bojovali jsme s Teplicemi o pohárovou Evropu. Byli jsme jen bod za čtvrtou Mladou Boleslaví. A moje pocity? Samozřejmě zklamání, že nemohu klukům pomoci. Myslím, že jsem měl zrovna formu. Ale stalo to, co se stalo a život jde dál. Už se tím nechci zaobírat. Prostě přišlo první vážné zranění a už se to nedá vrátit. V nejlepších fotbalových letech jsem se na nějaký čas zabrzdil. Možná, že pokud by mě tohle zranění potkalo v pětatřiceti, měl bych po kariéře, a už bych to neřešil. Takhle jsem asi na vrcholu, a tudíž budu doufat v návrat na hřiště ve stejné formě jako před zraněním.

Udržujete kontakt s teplickým mužstvem?

Byl jsem za klukama i na soustředění v Písku. Potkávám je i na teplickém stadiónu, i když mám svůj program. Sledoval jsem tým rovněž na soustředění v Modré u Děčína, takže kontakt s týmem pořád je. I trenér se zeptá a ví, co a jak i od lékařů.

Teplice zahajují novou sezónu na půdě mistrovské pražské Slavie. Jak to vnímáte?

Co lepšího si přát, než první kolo ve vyprodaném Edenu! Slávisté budou nažhavení, ale to my taky. Věřím, že se oba týmy na to těší a nechají tam všechno. Pro Teplice může být výhodou, že Slavii chytí hned na začátku, kdy ještě nemusí být rozehraná. Je to asi příhodnější situace, než v pátém nebo šestém kole.

Reklama

Související témata: