Hlavní obsah

Aspoň jednu výhru! Plzeň se proti Watfordu hodlá naladit na Ligu mistrů

České fotbalové týmy si na kvalitu soupeřů v letní přípravě nemohou stěžovat. Příkladem je i vicemistrovská Plzeň. Rakouské soustředění uzavře v úterý duelem s Watfordem, účastníkem anglické Premier League. Pro Viktorii půjde o generálku na předkolo Ligy mistrů a po dvou porážkách má tedy poslední šanci naladit se vítězně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Petržela a spol. pomalu končí soustředění v Rakousku.

Článek

Vynikající podmínky, výsledky v Rakousku ovšem zatím nic moc. Po debaklu 1:5 s druholigovým německým Fürthem fotbalisté Plzně podlehli 1:2 také anglickému Wolverhamptonu.

„Potkáváme se se silnými týmy, které nás trestají za každou chybu. Dostali jsme branky po našem nedůrazu, tak to na této úrovni chodí. Mohli jsme i srovnat... Myslím si ale, že i takový zápas nás může posouvat dál," hodnotil konfrontaci s anglickým druholigovým týmem trenér Pavel Vrba.

Watford bude ještě kvalitnější protivník. „Velmi těžké utkání a skvělá zkouška takhle na konec soustředění. Zahrát si s týmem z nejvyšší anglické soutěže je tak trochu svátek, i když jde jen o přátelský zápas," říká na klubovém webu útočník Michael Krmenčík.

„Po celou dobu jsme tu měli vynikající podmínky. Prostředí skvělé, zázemí taktéž. Rok od roku je to tady lepší," srovnává Milan Petržela. „I počasí se nám celkem vydařilo, občas zapršelo, ale jinak tu bylo krásně."

Úterní duel s Watfordem se bude hrát od 17:00 ve Wörglu. „Výsledkově se nám tady zatím nedařilo. Rádi bychom to napravili a proti Watfordu předvedli kvalitní výkon," ujišťuje obránce Tomáš Hájek.

Reklama

Související témata: