Hlavní obsah

Experimenty končí, Stramaccioni jde do finále. Rosického v generálce neslibuje

Představení nových dresů, veřejný trénink, dotažení posledních posil. Také fotbalistům pražské Sparty se krátí čas do startu nové sezóny. Čtvrteční duel na Letné s Vitesse Arnhem (od 20:00) bude generálkou na vstup do 3. předkola Evropské ligy. Mužstvo se z větší části změnilo a času na sehrání je hodně málo. „Postavíme nejsilnější možnou sestavu,“ avizuje italský kouč Andrea Stramaccioni.

Nastoupí Tomáš Rosický za Spartu ve čtvrtečním utkání proti Arnhemu?Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta bude bez režiséra hry

Plejáda zahraničních posil je na Letné. Cizinci však dorazili v různém stadiu přípravy, na hřišti se spolu ještě všichni nesešli. Je tedy těžké předvídat, jakou základní sestavu má nový italský trenér na mysli.

„Během přípravného období jsme hodně experimentovali a snažili se poznat všechny hráče, jak nejlépe to šlo. Zároveň jsme se je snažili poznat i v zápasech," předesílá Andrea Stramaccioni.

Generálka už bude jiný případ. „Pro čtvrteční zápas musíme respektovat zdravotní stav hráčů, ale chceme postavit nejsilnější možnou sestavu."

Rosický jde krok za krokem

Do závěru posledního zápasu na soustředění v Rakousku zasáhl i rekonvalescent Tomáš Rosický. V úterý se představil natěšeným sparťanským fanouškům na hlavním stadiónu, pak se ovšem přesunul k individuálnímu tréninku na vedlejší plochu.

„Tomáš ve čtvrtek asi nenastoupí od úvodní minuty. Nechceme riskovat a být nedočkaví. Musí postupovat krok za krokem. Je velmi důležité, aby se uzdravil a byl připravený na sto procent. Je normálně v tréninku, ale až po dalších si řekneme, zda nastoupí a případně na kolik minut," zdůrazňuje Stramaccioni.

Reklama

Související témata: