Hlavní obsah

Slovák Štepanovský se v Karviné těší na plné tribuny

karviná

Prvním fotbalistou, kterého si před touto sezónou pojistili v Karviné, byl slovenský univerzál Peter Štepanovský. Devětadvacetiletého univerzála uvidíte téměř jistě běhat podél levé či pravé postranní čáry. „Na tuhle pozici jsme prakticky neměli hráče. Peter zatím splňuje to, co od něj očekáváme, tedy rychlost a fotbalovost. Je i produktivní, což mu doufám zůstane i v lize,“ řekl trenér Karviné Jozef Weber.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Slovák Peter Štepanovský (vlevo) se Karviné upsal na dva roky. Svou rychlost by měl uplatnit na kraji zálohy

Článek

Bývalý mládežnický reprezentant Slovenska hrál v minulé sezóně v Dunajské Stredě, kde mu skončila smlouva. Nabídka z Karviné mu proto přišla velmi vhod. „Měl jsem i další nabídky, ale jediná konkrétní byla z Karviné. Česká liga je určitě kvalitnější než slovenská, a proto se na ni hodně těším," svěřoval se Štěpanovský, jenž se Karviné upsal na dva roky.

V týmu potkal staré známé. „S Markem Janečkou jsem hrával v Trnavě, v Senici jsem potkal Honzu Kalabišku, takže jsme rychle oprášili návyky. S nimi a s Wagym (Tomáš Wágner) si na hřišti zatím rozumím asi nejvíce," popisoval slovenský fotbalista.

V loňské sezóně byla Karviná v lize nováčkem a těžkou roli zvládla bravurně. Konečné desáté místo bylo možná i víc, než se čekalo. Druhý rok v lize prý ale bývá těžší. „Odpadne to nováčkovské nadšení, přesto si nemyslím, že bychom měli hrát o záchranu. Máme na to bojovat ve středu tabulky. Chceme hrát více zezadu, v bloku a na brejky. V minulém ročníku to Karviné vycházelo, musíme na to navázat a přidat i něco navíc," přemítal Štepanovský.

Prvním, kdo se Karviné v lize postaví, bude v sobotu od 17 hodin Jihlava. „Už několik dní jsme na tenhle zápas naladění. Musíme získat tři body," burcoval rodák ze slovenské Skalice. „Slyšel jsem, že v Karviné bylo v předchozí sezóně několikrát vyprodáno. Na to se těším, ostatně jsem na to z Dunajské Stredy zvyklý. Tam také bývaly plné ochozy," svěřoval se Štepanovský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články