Hlavní obsah

Teplice bez alibismu. Cílem je pohárová Evropa, vyhlásil šéf Šedlbauer

Teplice

Žádná alibistická prohlášení typu: pokusíme se o co nejlepší umístění - ale konkrétní cíle klubu zazněly ze strany vedení FK Teplice těsně před startem první fotbalové ligy. „Chceme navázat na velice dobré výsledky z minulé sezóny. A podřídíme všechno tomu, abychom bojovali o pohárovou Evropu. Ať už cestou z ligové nebo domácí pohárové soutěže,“ prohlásil předseda představenstva Pavel Šedlbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal

Článek

Zároveň klubový šéf připomněl, že naplnění nynějších ambicí může být spojeno s náročnou prací. „Udržet pozice, které jsme na jaře dobyli, bude hodně obtížné. Páté místo zavazuje a je impulsem k zopakování. Loni nás soupeři možná nebrali tak vážně a jejich psychická koncentrace nebyla třeba úplně stoprocentní. Teď nás asi vnímají jinak než před rokem. Říkají si: Přijedou Teplice, pozor na ně. Hrají hezký fotbal a jsou dobří," uvažoval Šedlbauer.

Trenér Daniel Šmejkal potvrdil, že touha po fotbalové Evropě je v Teplicích velmi silná. „Od první chvíle, co jsem k týmu loni v létě přišel, jsme snili o pohárech. A takový sen máme pořád, takže cíle se nemění. Stejně tak prakticky zůstal pohromadě i hráčský kádr, který se chce porvat o pohárové mety."

Kouč věří, že tepličtí fotbalisté prokáží správné odhodlání od prvního zápasu. „I s kolegy z realizačního týmu jsme získali dojem, že kluci jsou hladoví. Ale zatím to jsou jen úvahy o umístění, těšíme se už na samotné ligové boje. Před sobotním startem na Slavii máme ze soupeře velký respekt. Uznáváme jeho vysokou kvalitu. Věříme, že dokážeme obhájci titulu jeho roli favorita zkomplikovat a že přijde hodně lidí a bude to pěkný zápas," pohlédl Šmejkal už k ligové premiéře.

S teplickým klubem se rozloučil Štěpán Vachoušek, Nivaldovi skončila smlouva, Kodeš odešel na hostování do Viktorie Žižkov. V nižších soutěžích budou působit i další hráči, kteří se nevešli do ligového kádru.

Rezek by měl v kabině nahradit Vachouška

Nejvýraznější posilou je Jan Rezek z Příbrami. „Měl by nahradit v kabině Vachouška," řekl trenér na adresu pětatřicetiletého záložníka. „Ostatní novicové jsou mladí. Věříme, že dokáží rozvinout potenciál a pomůžeme jim a oni nám," narážel Šmejkal na Suchana z Plzně a Trubače z pražské Slavie, kteří budou v klubu rok hostovat. „Haljeta je ročník 1997, v prvních dvou třech týdnech na něm bylo znát, že toho má dost, ale postupně naznačil svoji perspektivu," uvedl kouč.

Tepličtí budou v zimě řešit obsazení postu stopera po avizovaném přestupu Šušnjara do Mladé Boleslavi. „Výhledově je tady Alex Král, který už nastoupil v posledních dvou jarních kolech. Byl součástí reprezentační devatenáctky na evropském šampionátu a může zasáhnout i do ligy," naznačil Šmejkal.

Žádný kouč se podle něj nebrání případným posilám. „Konkrétní jednání nevedeme, ale rádi bychom přivítali po jednom hráči do obrany, středové řady i do útoku," dodal trenér s úsměvem.

Reklama

Související témata: