Hlavní obsah

Stý zápas s čistým kontem a vůbec o tom nevěděl. Důležitější jsou výhry než nuly, má Laštůvka jiné priority

Praha

Dostal se do klubu stovkařů, aniž by o tom měl tušení. „Na statistiky jsem nikdy nedal, natož abych pátral, kolik zápasů s čistým kontem už jsem v kariéře odchytal,“ přiznával gólman Jan Laštůvka po ligové premiéře mezi slávistickými tyčemi, po níž si připsal do osobních statistik další nulu. Jubilejní stou. „Důležitější jsou vítězství než nějaké nuly,“ nemínil pátrat v paměti, v kterém klubu se mu dařilo nejvíc a kde vychytal nejvíc zápasů s čistým kontem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Jan Laštůvka po utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

A že jich bylo! Někde úplně na počátku Karviná, pak ostravský Baník, ale třeba také Doněck či Dněpropetrovsk, anebo také Bochum či Fulham.

„To všechno už je historie, k níž nemá smysl se vracet. Teď jsem ve Slavii, abych jí pomáhal k výhrám a postupům," nedělal pětatřicetiletý brankář vědu z toho, že se stal jubilejním dvacátým členem Klubu brankářů, jenž sdružuje gólmany, kteří v ligových duelech uhájili minimálně stokrát čisté konto.

Laštůvkovi se to povedlo v novém angažmá proti Teplicím. „Hlavně že jsme vyhráli, protože to byl těžký zápas. Začali jsme sice výborně, soupeře čtvrthodiny k ničemu nepustili, i gól jsme dali, ale pak jsme přestali dost nepochopitelně hrát a další průběh střetnutí byl proto hodně nervózní. Zvlášť, když jsme nedokázali přidat potřebnou druhou branku," nepopíral, že i on si prožil své nervy.

„Bylo třeba udržet koncentraci do posledních vteřin, protože Teplice hrály vynikající fotbal. Ve Slavii je to něco jiného než třeba v loňské sezóně v Karviné. Během devadesáti minut na mě jde jedna dvě střely a pochopitelně se čeká, že je chytím," vykládal Laštůvka, jenž si nejvíc oddechl čtyři minuty před koncem. To když Kučerovu střelu tečoval Jugas a míč jen o centimetry minul tyč slávistické brány.

„Byla to taková šmudla, ale zatrnulo mi. Balón šel ale naštěstí vedle," vypadlo z Laštůvky po druhém soutěžním utkání mezi slávistickými tyčemi, v němž stejně jako v úterní kvalifikaci o Ligu mistrů proti Borisovu vychytal nakonec nulu.

„Teď ještě abychom stejně zvládli středeční pohárovou odvetu v Bělorusku. Jedno zda s nulou či bez ní, hlavně abychom přes Borisov postoupili," myslel Laštůvka víc na další cestu Ligou mistrů, než na to, že vstoupil do společenství Čecha, Blažka, Vaniaka, ale třeba i Stejskala, Mikloška, Švajlena, Schrojfa či Viktora.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články