Hlavní obsah

Porážka s nováčkem naštvala Uhrina. Chyby viděl i kouč Sigmy, ten však mohl slavit

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav doma dostala lekci z produktivity od nováčka z Hané. Sigma Olomouc si tak odvezla z Boleslavi výhru 2:1. „Rozhodla první půle, kdy jsme udělali katastrofální chyby v obraně a zbytečně jsme inkasovali," měl jasno Dušan Uhrin mladší, generální sportovní manažer středočeského týmu. Jeho protějšek Václav Jílek naopak zářil. „Docházely nám v závěru síly. Byl tam i nováčkovský strach o výsledek. Tři body z Boleslavi jsou ale pro nás fantastický vstup," těšilo Jílka.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Dušan Uhrin.

Článek

Středočeši mají náročný program. Před třemi dny hráli předkolo Evropské ligy, v neděli českou nejvyšší soutěž a brzy zase budou bojovat o postup v Evropě. „Přemýšlel jsem, jestli sestavu více nepromíchat, ale věřil jsem, že to půjde. Počasí bylo pro oba týmy stejné, hráli jsme po třech dnech a vydrželi jsme běhat až do konce, takže v tom bych problém neviděl. Spíše v těch hrubkách a to, že neproměníme šance," nevidí Uhrin problém v možné únavě.

Nováček prý jeho svěřence ničím nepřekvapil. „Věděli jsme, co bude soupeř hrát, ale chybělo nám to více rozběhat. To se povedlo až ve druhé půli. Kdybychom proměnili šance, co jsme měli, tak se stejně radujeme z výhry. Ale bohužel se to nepovedlo a ty dvě obrovské chyby vzadu nás stály body," konstatoval mladoboleslavský manažer.

Teď musí tým dostat porážku z hlavy a myslet na pohárovou odvetu v Albánii. „Pevně věřím, že nás to neovlivní. Musíme se soustředit na to, abychom postoupili přes Skënderbeu. Sled utkání je takový, že ani nemáme čas něco natrénovat. Budeme se soustředit hlavně na dobrou regeneraci a budeme se snažit připravit na zápas v Albánii, kde bude asi 40 stupňů Celsia."

Trenér vítězné Sigmy Olomouc nejprve přiznal, že úroveň zápasu nebyla vysoká, za což prý mohlo dusno. Přesto jeho tým před přestávkou urval vedení o dva góly. „Stejně to ale nebylo podle našich představ, chtěli jsme hrát na míči, být aktivní a sázet na rychlý přechod do útoku, protože jejich stopeři nejsou rychlostně vybavení," upozornil na nedostatek Jílek.

To se prý povedlo při dohrávání gólových situací. „Rozhodl gól těsně před poločasem, který nám obrovsky pomohl. Druhý poločas už nebyl podle našich představ. Byli jsme pasivní, přenechali jsme soupeři hru," hlásil trenér Hanáků.

Pro motivaci a sebevědomí hráčů je ovšem podle Jílka vítězství v Boleslavi to nejlepší, co mohlo jeho týmu potkat. „Je to perfektní, ale teď bude na nás, abychom z toho těžili. Falta dlouhodobě výkonnost má, ale dlouho mu chyběla efektivita, pracovalo se na tom, aby se více tlačil do koncovky, protože potenciál má obrovský a dnes to ukázal. V těch dvou situacích se zachoval zkušeně."

Reklama