Hlavní obsah

Kapitán zase v akci. Chytaly mě křeče, bál se chyby, takže poslední minuty jsem odchodil, přiznal Bílek

Praha

Byla to trýzeň, to nepopíral. Vždyť slávistický kapitán Jiří Bílek za posledního tři čtvrtě roku neodehrál ani jednou celý zápas. A najednou měl v ligovém prologu proti Teplicím vydržet na hřišti devadesát minut, a ještě eliminovat snažení Severočechů ženoucích se za vyrovnáním. „Braly mě křeče, takže jsem se raději přesunul z obrany na místo defenzivního záložníka. Abych snad neudělal chybu a nebyl z toho nějaký průšvih,“ přiznával po duelu, který pro Slavii nakonec šťastně dopadl, i když šlo o výhru (1:0) hodně utrápenou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý a obránce Jiří Bílek.

Článek

Už ve středu čeká sešívané kvalifikační odveta Ligy mistrů v Bělorusku, takže nebylo divu, že trenér Šilhavý v ligové partii s Teplicemi šetřil své klíčové muže.

„Riziko zranění přece jen existovalo," vysvětloval kouč Pražanů sedm změn ve složení mužstva, díky nimž se dostalo i na Bílka.

„Upřímně - nečekal jsem, že jich bude tolik," přiznával třiatřicetiletý obránce Pražanů, jemuž místo ve stoperské dvojici uvolnil legionář Deli sedící jen na tribuně.

„Byl jsem samozřejmě rád, že jsem se objevil v základní sestavě, a nakonec vydržel na hřišti celých devadesát minut. Vždyť celý zápas jsem odehrál poprvé od loňského prosince," nepopíral, že závěrečný hvizd sudího Orla pro něho představoval vysvobození.

Pásku zřejmě předá Hušbauerovi

„Něco jiného je hrát týden co týden, protože to je člověk na zápasovou zátěž zvyklý, a něco jiného nastoupit po takové době. I proto křeče, i proto na poslední minuty přesun do středové řady. Bál jsem se nějakého kolapsu, obával jsem se, aby mě křeče nechytily zrovna při nějaké akci či šanci Teplic," svěřoval se Bílek, že v záloze už závěr utkání vyloženě odchodil.

Ve středečním podvečeru vrátí v Borisovu kapitánskou pásku nejspíš Hušbauerovi, který v ligové partii také šetřil síly na kvalifikační odvetu a na trávníku se objevil až v průběhu druhé půle.

„Účinkujeme na třech frontách, na nichž chceme samozřejmě uspět, takže vzhledem k širokému a kvalitnímu hráčskému kádru je logické, že se sestavy mění a měnit budou. Bylo tomu tak ostatně i v přípravných zápasech, kde se složení mužstva rovněž měnilo. Uznávám, proti Teplicím po dobrých úvodních dvaceti minutách náš výkon stagnoval a dobrý nebyl. Hlavní ale bylo, že trenérův plán vyšel. Vyhrálo se a někteří spoluhráči si odpočali a načerpali síly na odvetu s Borisovem," připomínal slávistický kapitán Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice