Hlavní obsah

Posil je ještě málo. Do Sparty míří záložník z Interu Milán

Aktualizováno

Fotbalovou Spartu má brzy posílit francouzský záložník Jonathan Biabiany z Interu Milán. Podle italských médií přijde na Letnou na hostování s opcí. Jde už o jedenáctou posilu Letenských tomto přestupním obodbí. Hráč je již údajně v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský záložník Jonathan Biabiany (vlevo) z Interu Milán má být novou posilou pražské Sparty.

Článek
Fotogalerie

Letenští mají zraněných především několik obránců, jedenáctou posilou by měl ovšem být záložník. Informaci přinesl server gianlucadimarzio.com. Jonathan Biabiany je křídelní záložník z Interu Milán. Devětadvacetiletý Francouz v minulé sezóně odehrál kvůli zraněním pouze 150 minut, takže klub ho chtěl poslat na hostování do Sampdorie. To však hráč odmítl. Do Sparty by měl zamířit na hostování s opcí.

Že by San Siro nejraději opustil, naznačil již po návratu z turné v Číně. "Jestli zůstanu v Interu? Nevím..." Po mizerné sezóně tedy zkusí oživit svou kariéru v Praze.

Sparta usilovala o příchod Biabianyho už v červnu. O hráče hodně stál nový kouč Andrea Stramaccioni, který zná francouzského křídelníka z doby, kdy působil v juniorce Interu. Tehdy však k dohodě nedošlo. Sparta se tak zaměřila na Emanuela Giaccheriniho z Neapole. Jednání se ale táhla a nakonec se přece jen povedlo domluvit s Interem na hostování Biabianyho.

Italská média píší, že francouzský ofenzivní záložník již přiletěl do Prahy, aby se domluvil na podmínkách. Ve hře je údajně roční hostování s opcí na přestup za 4 milióny eur (104 miliónů korun).

Deset dosavadních posil fotbalové Sparty
Rio Mavuba (Francie), Lillezáložník
Georges Mandjeck (Kamerun), Métyzáložník
Semih Kaya (Turecko), Galatasaray Istanbulobránce
Tal Ben Chaim (Izrael), Maccabi Tel Avivzáložník
Srdjan Plavšič (Srbsko), CZ Bělehradzáložník
Marc Janko (Rakousko), FC Basilejútočník
Vukadin Vukadinovič (Srbsko), Zlínzáložník
Lukáš Štetina (Slovensko), Duklaobránce
Eldar Čivič (Bosna), Slováckoobránce
Martin Dúbravka (Slovensko), Liberecbrankář

Biabiany má pověst extrémně rychlého křídla. Podobný typ hráče jako Tiémoko Konaté. Velmi rychlý, šikovný driblér, ale ne příliš efektivní...

Rodák z Paříže se v šestnácti letech přesunul do Interu Milán a od té doby působí v Itálii. Prošel Chievem, Modenou, Parmou, Sampdorií a v roce 2015 se vrátil do Interu poté, co musel na devět měsíců přerušit kariéru kvůli problémům se srdcem odhaleným při zdravotní prohlídce před plánovaným přestupem do AC Milán.

V minulé sezóně jen paběrkoval. Nastoupil však v Evropské lize, když Inter doma porazil 2:1 právě Spartu.

Další posila míří na Spartu. Není změn už příliš?
Ano
79,6 %
Ne
20,4 %
Celkem hlasovalo 9853 čtenářů.

Reklama

Související témata: