Hlavní obsah

Kdepak v lednu! Kluby se dohodly a zlínský kapitán Pazdera jde do Baníku hned

Ostrava

Nedávný kapitán fotbalového Zlína Lukáš Pazdera se v podzimní části sezóny nudit nebude, přestože mu hrozilo, že se příští půlrok na profesionální trávníky nepodívá. Před několika dny se totiž dohodl s Baníkem Ostrava, že se od ledna stane jeho hráčem, čímž vedení zlínského klubu pořádně namíchl. Kouč Bohumil Pánik 30letého obránce za trest vyřadil z kádru.

Foto: Jiří Tomaškovič, Sport.cz

Baník Ostrava se dohodl se Zlínem na přestupu fotbalisty Lukáše Pazdery.

Článek

Po týdnu je ale vše jinak. Vedení ligového nováčka se v pátek v pravé poledne se Zlínem dohodlo a zkušený bek se stane hráčem Baníku okamžitě. Pazdera podepsal v Ostravě smlouvu na dva a půl roku. „Povedlo se nám dosáhnout shody se Zlínem. Tím pádem se Lukáš stává našim hráčem ještě dnes a doufáme, že stihneme jeho novou hráčskou smlouvu zaregistrovat včas, aby byl připraven už k nedělnímu utkání proti Slavii Praha," řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Zlínský odchovanec mění ve třiceti letech fotbalový dres úplně poprvé. Za Zlín odehrál v nejvyšší soutěži 72 utkání a dal dva góly. „Ve Zlíně jsem na profesionální úrovni hrál dvanáct let a cítil jsem, že by nebylo od věci zkusit i něco jiného. Baník je klub s obrovskou tradicí, díky fanouškům je to v podstatě fenomén na české scéně. Nechci říct, že to bylo lehké rozhodování, ale i tohle hrálo velkou váhu. Zájem Baníku byl opravdu velký a já se do nového působiště velice těším," řekl Lukáš Pazdera, který už dnes v Ostravě trénoval.

Reklama

Související témata: