Hlavní obsah

Tragický ligový úvod Dukly: Pasivita a řada nepřesností, zlobí se trenér Hynek

Katastrofální vstup do sezóny! Fotbalisté pražské Dukly po debaklu 0:4 v Plzni selhali i v Teplicích a druhá prohra v řadě po výsledku 1:3 je poslala na dno prvoligové tabulky. Ambiciózní celek se tak o dvou kolech dívá na pořadí HET ligy z úplně jiných pozic než by chtěl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Jaroslav Hynek.

Článek
Fotogalerie

„Chtěli jsme se poučit z prvního kola, abychom vycházeli z kompaktnosti a přidali k ní agresivitu ve středovém pásmu. Cílem bylo hrát koncentrovaně a držet se soupeřem krok. Dařilo se nám to jen zpočátku," řekl trenér Jaroslav Hynek k průběhu nepovedeného zápasu. „Agresivita nám potom chyběla, udělali jsme i chyby kolem pokutového území. Tepličtí se prosadili dvěma brankami v rychlém sledu, takže jsme si to představovali poněkud jinak," rozebíral kouč Pražanů.

Poločasový stav 0:2 ale nepovažoval za ztracený a věřil, že by s ním mohli jeho svěřenci něco udělat. „Nebylo to nehratelné, sahali jsme po snížení, které by nás jistě povzbudilo. Ale po třetím inkasovaném gólu jsme se už dostali do složité situace," uznal Hynek. „Naše vstřelená branka pak jen zmírnila rozdíl ve skóre a po vyloučení Bezpalce bylo rozhodnuto. Celkově jsme doplatili na pasivitu, nepřesnost při zpracování míče i přihrávkách, což ovlivnilo veškeré dění na hřišti. Tepličtí vyhráli zaslouženě," vystihl trenér rozdíl mezi oběma týmy.

Hynek analyzoval i konkrétní nedostatky. „Při obdržených gólech tam byly mezery mezi oběma stopery. Nenašel se hráč, který by přitlačil na soupeře a jehož průniková přihrávka by byla klíčová. Myslím, že jsme přitom měli dost času, aby někdo dostoupil do volného prostoru," přemítal kouč.

Těžkou roli měl ve středu obrany zkušený Martin Jiránek, posila pražské Dukly z Příbrami. Nastoupil ve stoperské dvojici s Ostojičem, s nímž dohrával i první zápas v Plzni. „Moc variant na složení středu obrany nebylo, někteří kluci jsou zranění. Dostali jsme dva rychlé góly a pak bylo těžké skóre otáčet. Nemůžeme zápas hodnotit jinak než jako špatný, když jsme prohráli 1:3. Naše výsledky jsou tragické, ale nesmíme se položit. Každý musíme začít sám u sebe a příště doma vyhrát," uvažoval Jiránek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice