Hlavní obsah

Plzni pomohl v boji o čelo tabulky žolík! Slovácko poprvé vyhrálo, Brno má premiérový bod

Praha
Aktualizováno

Plzeň vyhrála bitvu týmů, které dosud ve fotbalové lize neztratily ani bod. Nad Olomoucí zvítězila 1:0, trefil se Václav Pilař, který přišel coby žolík ve druhé půli. Baník v dalším duelu 3. kola prohrál na Slovácku 2:5, domácí si připsali první vítězství v tomto ročníku, Ostravané úvodní porážku. Brno má první bod, a to z utkání s Bohemians (0:0), kteří ještě neprohráli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Václav Pilař se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Plzeň zůstala jako jediná s plným bodovým ziskem, navíc opět neinkasovala. Doma naplnila roli favorita, vyhrála už sedmý vzájemný ligový duel s Hanáky v řadě. Na vlastním hřišti Plzeň neprohrála už 15 kol za sebou (z toho 13 výher), naposledy vyšla naprázdno loni v srpnu se Zlínem (0:2).

Zápas rozhodl v 69. minutě povedenými "nůžkami" střídající Pilař. Viktoria se tak pozitivně naladila na čtvrteční úvodní zápas play off Evropské ligy s Larnakou.

Baník zažil skvělý rozjezd do soutěže, dnes ale narazil na Slovácko, kterému se střelecky mimořádně zadařilo a ukončilo sérii ligových zápasů bez výhry na čísle devět. Pomohl mu k tomu vydařený nástup s góly Tomáše Zajíce, Vlastimila Daníčka a Marka Havlíka. Po snížení Ostravy trefami Martina Šindeláře a Milana Baroše z penalty, rozhodli Stanislav Hofman a v nastavení opět Havlík.

Zbrojovka alespoň zčásti vylepšila zoufalý vstup do sezóny. Získala první ligový bod. Navzdory převaze se ovšem gólově neposadila. Bohemians měli ve 12. minutě výhodu pokutového kopu, který Jan Kuchta neproměnil. Pražané bodovali ve čtyřech z posledních pěti ligových utkání.

Program 3. kola:
Pátek
Slavia - Jihlava 2:0
Sobota
Brno - Bohemians 1905 0:0
Plzeň - Olomouc 1:0
Branka: 69. Pilař
Slovácko - Ostrava 5:2
Branky: 23. a 90.+1 Havlík, 6. Zajíc, 11. Daníček, 45. Hofmann - 28. Šindelář, 36. Baroš z pen.
Neděle
16:00 Teplice - Jablonec
17:00 Karviná - Ml. Boleslav
17:00 Dukla - Zlín
18:00 Liberec - Sparta

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články