Hlavní obsah

Brno - Bohemians 1905 0:0Brno z převahy nevytěžilo nic. Klokani nedali penaltu

Fotbalisté Zbrojovky Brno získali ve třetím kole první ligový bod po domácí bezbrankové remíze s Bohemians Praha 1905. Brňané si s výjimkou úvodu vypracovali po celý zápas výraznou převahu, nedokázali se ale prosadit v koncovce. Bohemians měli ve 12. minutě výhodu pokutového kopu, který Jan Kuchta neproměnil. Pražané bodovali ve čtyřech z posledních pěti ligových utkání.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zleva Rudolf Reiter z Bohemians a Miloš Kratochvíl ze Zbrojovky.

Článek

Po předcházejících nezdarech začali Brňané hodně křečovitě. Z nervozity také vyplynul v 11. minutě faul obránce Kijanskase na Kabajeva v trestném území. Pokutový kop ale Bohemians neproměnili. Kuchtovu polovysokou střelu brankář Melichárek vystihl a míč přes břevno vyrazil do pole.

Tento moment dodal Brňanům sebevědomí. Převzali iniciativu, získali výraznou územní převahu. Kombinační souhra ale domácím hodně vázla. Náznaky útočných akcí,které vedl většinou aktivní Pilík, stačili pozorně bránící hostující zadáci odvracet. K šancím nevedly ani pokusy o nakopávané míče. Jedinou slibnější příležitost měl ve 24. minutě po Kratochvílově centru z levé strany Koné. Jeho nedůrazná hlavička mířila přímo do brankáře Fryštáka.

Bohemians spoléhali na jednoduché protiútoky, které ale rovněž nedokázali dotáhnout do koncovky. Pouze ve 32. minutě Kuchta trefil náruč Melichárka.

Hned po změně stran se z rychlého protiútoku se Reiterově centru dostal do šance Kabajev, jeho hlavička ale mířila těsně vedle. Po tomto varování Zbrojovka zvýšila útočné obrátky a dostávala se často k zakončení. Dvakrát mohl skórovat Pilík, který jednou mířil do Fryštáka a podruhé jeho rána minula cíl.

V 64. minutě Kratochvíl ze dvaceti metrů trefil břevno a o minutu později jeho přízemní střela skončila těsně vedle branky. Bohemians se z útlumu na chvíli probrali až v závěrečných deseti minutách. V 83. minutě zachránil po Jiráskově střele čisté konto Brna Melichárek.

3. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Myška. ŽK: Kratochvíl, Pilík - Šmíd, Nečas. Diváci: 3480.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Šural - Polák (81. Škoda) - Pilík, Kratochvíl - Přichystal (58. Fortes), Koné, Lutonský. Trenér: Habanec.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Reiter (72. Mašek), Hašek ml., Švec, Nečas (88. Jindřišek) - Kabajev (60. Jirásek), Kuchta. Trenér: Hašek st.

Reklama

Související témata: