Hlavní obsah

Slovácko - Baník 5:2Slovácko ostře vletělo na Baník a ukončilo sérii nezdarů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Zajíc 1 : 0
11. Daníček 2 : 0
23. Havlík 3 : 0
28. Šindelář 3 : 1
36. Baroš (penalta) 3 : 2
45. Hofmann 4 : 2
90. Havlík 5 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka ve 3. ligovém kole doma porazili Baník Ostrava 5:2 a ukončili sérii devíti zápasů bez vítězství. Pomohl jim k tomu rychlý nástup v podobě gólů Tomáše Zajíce, Vlastimila Daníčka a Marka Havlíka. Po snížení Ostravy trefami Martina Šindeláře a Milana Baroše z penalty, rozhodli Stanislav Hofman a v nastavení opět Havlík.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Radost hráčů Slovácka z gólu proti Baníku.

Článek

Slovácko tak v lize nastřílelo pět branek poprvé od září 2014 a čtyři branky do poločasu dalo vůbec poprvé během svého působení v lize.

Fanoušci Slovácka se poprvé radovali už v šesté minutě, když Havlík vystihl nepovedenou malou domů, a i když jeho pokus o obstřel Vašek kryl, k odraženému míči měl nejblíže Zajíc a uklidil jej k levé tyči hostující branky.

Chvíli na to Baník inkasoval podruhé. Machalík při brejku výtečně našel Navrátila, který postupoval ze strany na Vaška. Ten sice opět skvěle zasáhl, jenže u odraženého míče byl nejdříve domácí Šumulikoski, jehož zpětnou přihrávku z hranice šestnáctky uklidil do branky Daníček.

A ve 22. minutě dokonali domácí raketový nástup. Daníček si položil hostujícího brankáře, poslal míč před branku a nabíhající Havlík už měl snadnou práci.

Baník se však nevzdal a rychle korigoval skóre. Po přímém kopu Baníku si na Stáňův centr naběhl Šindelář a hlavou snížil. Ve 36. minutě pak dostal Baník možnost kopat pokutový kop po faulu Divíška na Baroše a sám faulovaný bezpečně proměnil.

Těsně před poločasem mohl dokonce srovnat stav Poznar, po Bredově centru z pravé strany ale hlavičkoval vedle Hečovy branky. Místo toho tak přišla pro hosty rána v podobě čtvrté domácí branky, která definitivně rozhodla. Po centru z levé strany se míč snesl až na hlavu nikým nehlídaného Hofmanna a bylo to 4:2.

Do druhé půle nastoupil Baník se dvěma změnami v sestavě a právě jeden ze střídajících hráčů De Azevedo poslal v 52. minutě do sóla proti Hečovi Baroše, domácí gólman ale dokázal hostujícího útočníka vychytat.

Tempo a bezstarostnost obran po domluvě trenérů v poločase viditelně opadla a šancí v druhé půli ubylo. Baník v závěru vrhl vše do útoku a obrana Slovácka byla v plné permanenci.

Slovácko už si ale první výhru v sezoně pohlídalo, navíc v nastavení po brejkové situaci přidal svůj druhý gól v zápase Havlík.

3. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Baník Ostrava 5:2 (4:2)
Branky: 23. a 90.+1 Havlík, 6. Zajíc, 11. Daníček, 45. Hofmann - 28. Šindelář, 36. Baroš z pen. Rozhodčí: Franěk - Paták, Pelikán. ŽK: Navrátil, Divíšek, Reinberk - Granečný, Baroš, Hrubý, Hlinka. Diváci: 6115.
Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Daníček, Šumulikoski - Navrátil 90. Juroška), Machalík, Havlík - Zajíc (80. Kubala). Trenér: Levý.
Ostrava: Vašek - Breda (76. Mičola), Pokorný, Šindelář, Sus (46. Azevedo) - Granečný, Hlinka, Hrubý, Stáňa - Poznar (46. Šašinka), Baroš. Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: