Hlavní obsah

Tepličtí zachránili bod z penalty. Nejsme úplně spokojeni, přiznal trenér Šmejkal po třetím kole

Teplice

V zápase fotbalistů Teplic s Jabloncem se vše podstatné odehrálo v posledních deseti minutách. Na vedoucí gól hostujícího Mihálika odpověděl vyrovnáním z penalty Fillo a většina aktérů se shodla, že remíza 1:1 je spravedlivá. Tepličtí tak na podzim zatím získali čtyři body, kdežto Jablonečtí jen dva za nerozhodné výsledky v prvním a třetím kole.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický trenér Daniel Šmejkal.

Článek

„Nemůžeme být úplně spokojeni. Po výhře nad Duklou jsme chtěli znovu tři body, ale zároveň musíme pogratulovat soupeři, který ukázal kvalitu," uvažoval teplický trenér Daniel Šmejkal. „Na Slavii jsme hráli slušně dopředu. Ve druhém kole jsme předvedli velmi dobrý výkon a znovu připomenu, že v týmu Jablonce jsme našli vynikajícího protivníka. Celkově máme stále dost věcí a herních prvků ke zlepšení," rozebíral teplický kouč.

Šmejkal poslal do každého podzimního zápasu stejnou základní sestavu. Navíc je prakticky identická se složením z jarní sezóny. „Jedinou změnou je příchod Honzy Rezka, který se nám do týmu typologicky hodí, a navíc je hodně zkušený. Z mého hlediska nebyl důvod k zásahům do startovací jedenáctky. Ale s dalším hodnocením si počkám až na příští kolo. A náhradníci? Chovají se naprosto profesionálně," tvrdil trenér.

Klucký ocenil soupeře

Jablonecký kouč Zdeněk Klucký nejprve vyslovil kompliment na adresu soupeře. „Hráli jsme proti týmu, který v minulé sezóně bojoval o evropské poháry a letos znovu vyhlásil stejné cíle a ambice. Proto jsme se na Teplice bedlivě připravovali. Měli jsme štěstí, že jejich hráč Fillo v prvním poločase překopl branku z jasné šance," konstatoval trenér.

Napínavý závěr přinesl dělbu bodů. „Ondra Mihálik brzy po příchodu na hřiště krásnou střelou k tyči nám přiblížil vítězství. Měli jsme nakročeno ke třem bodům. To byl nadějný moment, ale dlouho jsme se neradovali. Potřebovali jsme za stavu 1:0 přidat ještě druhý gól, to bychom byli spokojenější. Domácí vyrovnali z pokutového kopu, faul Hübschmana tam ale asi byl," pravil Klucký.

Trenér se nerozpakoval nominovat novou posilu Stanislava Tecla rovnou do základní sestavy. „I když je Standa rozený útočník, ve Slavii nastupoval pouze na kraji a její trenér Jarda Šilhavý ho na hrotu nevyužíval," vysvětlil Klucký. „Proto jsem se rozhodl, že Tecla zařadíme rovněž na krajní post, protože na něm taky hrával, než odešel v zimě do Slavie. Nasadil jsem ho hned do zápasu i kvůli tomu, že jablonecké prostředí i mužstvo zná," řekl trenér o obnovené premiéře Tecla v jabloneckém dresu.

Reklama

Související témata: