Hlavní obsah

Zatáhli Stramaccioniho do kabiny a zmáčeli. Správný signál, směje se Ital

Praha

Poněkud s obavami hleděli fotbalisté Sparty k zápasu se Slováckem poté, co před ním část ultras propašovala na stadión rakev pro vedení klubu... Během duelu však nastal smír. Kotel tým povzbuzoval, a nakonec mohl i oslavit vydřenou výhru 1:0. „Fanouškům rozumím, respektujeme jejich názor. Zaslouží si, aby jejich tým byl nejlepším. Před zápasem jsem mužstvo nabádal, aby hrálo sebevědomě a kreativně,“ říká trenér Andrea Stramaccioni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni během utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra na Letné po remíze v Liberci zase zhoustla. Fanoušci pomalu ztrácejí trpělivost, proto jsou pro Spartu tři body pro uklidnění situace moc a moc důležité.

Také italský kouč si pochopitelně oddechl. „Sparta tři roky nevyhrála titul, takže jsem předem počítal, že nebude lehké budovat vítěznou mentalitu týmu. Po vítězství mě hráči přizvali na oslavu do kabiny. Není to můj styl, většinou tam nechodím. Ale je to pro mě správný signál. Až na to, že jsem mokrý," usmívá se zmáčený, ale spokojený Andrea Stramaccioni.

Sebevědomí půjde nahoru

Jeho tým zatím nedokáže vstřelit víc než jeden gól v zápase, za což pykal proti Bohemians i v Liberci. A Slovácko trefilo v závěru tyč...

„Mrzí mě, že se nám nedaří zápas dorazit, protože nejsme v dobrém rozpoložení. Po gólu se obrana stáhla 20 metrů zpět, což je prostě psychologický efekt. Jsem ale přesvědčený, že naše sebevědomí půjde nahoru s výsledky," doufá Stramaccioni.

„Z pohledu ofenzivy jsme předvedli pravděpodobně nejlepší výkon celého týmu v sezóně, i když padl jen jeden gól. Spolupráce mezi Lafatou, Šuralem, Biabianym či Ben Chaimem fungovala velmi dobře. V týdnu jsme na ofenzivě pracovali, je potřeba ale pracovat i na obraně," uvědomuje si italský kouč.

„Potěšilo mě, že se po dlouhé době vrátili na hřiště Costa s Hovorkou a potěšil mě i Mareček, který si vede velmi dobře, i když není typickým středovým obráncem," dodává.

Reklama