Hlavní obsah

Sparta dolaďuje optimální sestavu

PRAHA

Ze soustředění v Rakousku se v noci na čtvrtek vrátila pražská Sparta a už dopoledne naordinoval trenér Stanislav Griga hráčům trénink na sluncem rozpálené Letné. Do ligového startu zbývá mírně zúžit kádr a doladit optimální sestavu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Sparty se chystají na start ligové sezóny.

Článek

"Soustředění splnilo svůj účel. Teď už potřebujeme jen doladit celkový herní projev a stabilizovat sestavu. Hrát v ní dvakrát nebo třikrát. Představu o ní mám," řekl Právu Griga. Základní sestava pro ligový úvod s Kladnem by se měla představit v sobotu od 18 h na Letné v generálce s řeckým klubem Škoda Xanthi. "Nebudeme dělat velké experimenty. Sestava proti Kladnu se pak možná změní na jednom dvou postech," uvedl kouč. Atraktivní předzápas už v 16 h obstarají internacionálové Sparty proti hokejistům mistrovského klubu.

Přetlak útočníků trenér Griga nevidí jako silný. Nadále praktikuje hru na tři útočníky, takže si jich v kádru ponechá šest. "Se Slepičkou, který je momentálně zraněný, jich může být i sedm," dodal trenér. "O tom, kdo odejde na hostování nebo klub opustí, se rozhodne v nejbližších dnech," oznamuje s tím, že do konce srpna jsou možné přestupy hráčů, takže by se mohli objevit i noví, případně někteří ze stávajících by změnili působiště.

S marody se počítá

Griga počítá s třemi momentálními marody Tomášem Sivokem, Václavem Drobným a Miroslavem Slepičkou. O místo v základu srdnatě bojuje stoper Jiří Homola, který se vrátil z hostování. Na dobré cestě je příchod francouzského záložníka Ludovika Sylvestreho. "Barcelona telefonicky souhlasila s podmínkami, takže čekáme na písemné potvrzení, pak budeme moci hovořit o uzavřeném přestupu," vysvětlil tiskový mluvčí Sparty Lukáš Přibyl.

O tom, zda odejde Miroslav Matušovič, zatím není jasno. "Jsem hráčem Sparty, ale na lavičce nechci vysedávat. Nikam nespěchám, jenže změnit se to může během dne," řekl Miroslav Matušovič, kterému se v přípravě střelecky dařilo podobně jako Tomáši Junovi, který bude zřejmě největší letní posilou Sparty.

Reklama

Související témata: