Hlavní obsah

Policie po zápase Zbrojovky a Sparty zadržela jednoho fanouška

Brno

Policie bezprostředně po skončení ligového zápasu fotbalistů brněnské Zbrojovky a pražské Sparty zadržela jednoho sparťanského fanouška, a to pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku. ČTK to řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační fotografie.

Článek

Na pořádek ve městě a v okolí stadionu dohlíželo asi 300 policistů a téměř stovka strážníků. Podle mluvčí větší komplikace s fanoušky z Prahy nebyly. Vlakem jich do Brna dorazilo asi sedm desítek, na stadion do Srbské je převezly dva autobusy. Větší část jich do Brna dojela po vlastní ose, v hledišti jich tak podle policie bylo asi 250.

"Na stadionu jsme zasahovat nemuseli. Bezprostředně po utkání jsme ale zajistili jednadvacetiletého mladíka pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku. Eskortovali jsme ho na služebnu," uvedla mluvčí. Podle policie si zakrýval obličej a ztěžoval svou identifikaci. Mluvčí doplnila, že nadýchal 1,85 promile.

Žádné komplikace nezaznamenali brněnští strážníci, jak ČTK řekl jejich mluvčí Jakub Ghanem.

Po utkání mohli slavit brněnští příznivci, neboť Zbrojovka doma vyhrála 2:0. Pražské fanoušky po zápase opět dovezly autobusy k vlakovému nádraží, z Brna odjeli kolem 19:30.

Reklama

Související témata: