Hlavní obsah

Hráči zaslouží kompliment, tvrdí po výhře Brna nad Spartou Habancův nástupce

Čestmír FolkSport.czPrávo

Ze dne na den povýšil po odvolání trenéra Habance z pozice asistenta na post hlavního kouče a hned přivedl fotbalisty Brna k premiérové výhře v novém prvoligovém ročníku. Třiačtyřicetiletý Richard Dostálek si po triumfu 2:0 nad Spartou užil ovací zaplněných tribun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Upřímná radost jednoho z trenérů Brna Richarda Dostálka.

Článek
Fotogalerie

Doufal jste, že můžete drahými posilami nabitý letenský tým zdolat?

Pochopitelně, že jsme hrozně moc toužili konečně výhrou vybřednout z krize. Povedlo se, kluci nechali na hřišti všechny síly. Byli za to odměněni góly, vítězstvím, třemi body i přízní fanoušků. Za předvedený výkon zaslouží kompliment.

V čem vidíte další příčiny, že jste favorita přehráli?

Věděli jsme, jak kvalitní mužstvo proti nám stojí, a tak jsme vsadili na důsledný defenzívní blok. Nabádal jsem hráče, aby byli trpěliví. Věřili jsme, že se prosadíme z nějaké standardky či brejku. Povedlo se, myslím, že jsme docela sparťany zaskočili. Náš způsob hry byl neskutečně fyzicky náročný, ale kluci se s tím dokázali ve velkém vedru vyrovnat.

Nezapochyboval jste po vyloučení vašeho obránce Vraštila 21 minut před koncem?

Nikoli. Těch utkání, v nichž Zbrojovka dohrávala proti Spartě v deseti, jsem zažil jako hráč i člen realizačního týmu docela dost. Semkli jsme se, a i v oslabení jsme se závěrečnému tlaku soupeře ubránili.

Co jste stačil za posledních šest dní, během nichž jste měl u brněnského celku hlavní zodpovědnost, změnit?

Snažil jsem se po nevydařeném vstupu do sezóny především pozvednout psychiku a sebevědomí týmu. Jeden trénink jsme v týdnu vynechali, ty další jsme zintenzivnili.

Prý jste hráčům pustil ze záznamu některá slavná vítězství Zbrojovky nad sparťany na legendárním stadiónu za Lužánkami. To byl váš nápad?

Ne, s tím přišel tiskový mluvčí Lísal. Byla to taková legrace. Vnesla ale asi do kabiny lepší náladu.

Proč převzal kapitánskou pásku brankář Melichárek?

Protože obránci Petru Pavlíkovi, který ji nosil předtím, příliš nevyšly zápasy ve Zlíně či v Olomouci. Možná si připouštěl až příliš velký tlak. Proto jsme učinili tohle rozhodnutí.

Chystáte se výhru nějak oslavit?

Před stadiónem na mě čekají manželka se synem, tak možná něco vymyslíme.

Věříte, že vám vítězství nad Spartou může pomoct k tomu, abyste převzal mužstvo natrvalo?

Moje mise byla prozatím ohraničena sobotním utkáním. Uvidím, co bude dál.

Reklama

Související témata: