Hlavní obsah

Sešívaní se blíží k rekordu Sparty, které mohou odskočit

Praha

Mohou se od rivala nejen odpoutat v tabulce, ale také se o další krok přiblížit k jeho maximu. Fotbalisté pražské Slavie neprohráli ani jeden z 30 ligových zápasů pod trenérem Šilhavým, rekord drží Sparta s 33 duely bez porážky z období mezi lety 2009 a 2010. Sešívaní by její rekord mohli paradoxně vyrovnat ve vzájemném derby... Nejprve však musejí zvládnout dnešní duel s Mladou Boleslaví, před derby zamíří ještě do Olomouce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Ngadeu Ngadjui ze Slavie a Adam Jánoš z Mladé Boleslavi.

Článek

Chytit se potřebují oba. Slávisté po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů, Mladá Boleslav po tristním startu zvýrazněném ziskem jediného bodu.

„Věřím, že se nám konečně podaří prolomit čekání na gól. V Boleslavi vzhledem k jejich výsledkům určitě asi trochu vládne nervozita, hlavně po posledním zápase přijedou hodně nabuzení a budou se chtít na Slavii rehabilitovat," uvědomuje si kouč sešívaných Jaroslav Šilhavý na klubovém webu.

„Motivace soupeře bude obrovská. Ale my si nemůžeme dovolit v lize doma ztrácet body, takže jednoznačně chceme jít za vítězstvím," ujišťuje Šilhavý.

Uhrin se vrací do Edenu

Dušan Uhrin mladší, současný generální sportovní manažer Mladé Boleslavi, vedl Slavii právě před Šilhavým, odvolán byl před rokem v srpnu.

„Současný stav mužstva není o trénování, ale o myšlení hráčů. Klesli jsme téměř na samé ligové dno a musíme se co nejdříve dát dohromady. Musíme se začít rvát o každý bod a dostat se z momentální výsledkové krize třeba i proti favorizované Slavii," poukazuje trenér Uhrin.

Slavia jako jediná z ligy ještě neinkasovala. „Na statistiku vůbec nekoukám. Jasně nejdůležitější je pro nás vítězství a věřím, že zápas zvládneme. Soupeř udělá pro výhru cokoliv, ale my se musíme soustředit na sebe a na svůj výkon a získat důležité tři body do tabulky," hlásí brankář Jan Laštůvka.

Nedělní duel Slavia - Mladá Boleslav se hraje od 16:30. Přímý přenos vysílá ČT sport, všechna ligová utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama