Hlavní obsah

Po Larnace byli na kapačky. Vrbu těší, že hráči proti Baníku zvyšovali tempo

Plzeň

Pět zápasů, pět výher. Fotbalisté Plzně rozjeli nový ligový ročník ve velkém stylu, v neděli pokořili v Doosan Aréně ostravský Baník 3:0. Ve druhé půli sevřeli nováčka do kleští, velký tlak korunovali brankami Limberského, Krmenčíka a Koláře v rozmezí 20 minut. „Tlak přibýval, góly byly jeho vyústěním. Jsem spokojený," prohlásil trenér Pavel Vrba.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně slaví výhru nad Baníkem Ostrava v pátém kole HET ligy.

Článek

Viktoria zažívá nejlepší start do české nejvyšší soutěže. Na Spartu už nahrála 7 bodů, odstup od druhé Slavie zůstal po víkendu čtyřbodový. „Máme za sebou jen pět kol, jsme na začátku. Zatím to vůbec nic neznamená," podotkl Vrba.

Jeho tým nastupoval do utkání necelé tři dny po náročné odvetě play off Evropské ligy na půdě kyperské Larnaky (0:0), kterou většina z hráčů dohrávala silou vůle. Proto Vrba udělal sedm změn v sestavě.

„Tak zničené hráče, jako po utkání v Larnace, jsem během své kariéry ještě neviděl. Dohrávali na hranici svých fyzických sil. Jsem rád, že po třech dnech jsme to takhle dobře zvládli. Navíc jsme ještě stupňovali tempo. Je vidět, že jsme dobře připraveni," těší Vrbu.

Úvodní gól rozhodl

Ostravskou tvrz otevřel parádní ranou střídající Limberský. Na trávníku byl sotva šest minut. Krátce předtím však hostující Azevedo nezužitkoval obrovskou šanci, když se sám řítil na Kozáčika. „Byla to obrovská škoda, mohli jsme jít do vedení my. Šance jsme měli i v první půli. Gól Limberského pak rozhodl. Naši hru to poznamenalo," uvedl kouč Baníku Radim Kučera.

Plzeňský kolotoč nezpomaloval, brzy přišel druhý úder Krmenčíka. Kanonádu zakončil Kolář.

„Plzeň měla v nohách Larnaku, mysleli jsme si, že jim budou docházet síly. Jenže spíš oni unavili nás, než my je. Byli lepší a lepší na míči, my běhali bez něj. Střídající Kolář a Limberský přinesli domácím velkou kvalitu," pověděl Kučera.

Jeho i Vrbu těšilo, že mohli být v hledišti fanoušci Baníku. Hostující sektor měl být původně prázdný, neboť disciplinární komise příznivcům Ostravy uložila trest v podobě zákazu návštěvy jednoho venkovního duelu. Kvůli výtržnostem při předchozím zápase na Slovácku. Odvolací komise Fotbalové asociace ČR ovšem na svém zasedání tento postih odložila.

„Jsme rádi, že fanoušci Baníku byli i toho. Společně s těmi našimi vytvořili skvělou atmosféru," chválil Vrba.

Reklama

Související témata: