Hlavní obsah

Šilhavý vede Slavii k rekordu: Nezlobil bych se, kdyby se série protáhla až přes Spartu

Pořádně si oddechli. Překonali únavu i zklamání z pohárové odvety s APOEL Nikósie a v lize se probrali. Fotbalisté pražské Slavie porazili před reprezentační pauzou Mladou Boleslav jasně 4:0, takže ukončili 356 minut dlouhé čekání na gól a v domácí soutěži navíc stále drží neprůstřelnost. „Před zápasem všichni cítili, že ke spokojenosti máme daleko, zvláště s produktivitou. Úkol byl jasný, vyhrát jakýmkoliv rozdílem. Podařilo se, navíc závěr byl pro diváky fantastický,“ kvituje trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý během utkání s Bohemkou.

Článek
Fotogalerie

Slavia pod vaším vedením již v 31 utkáních ani jednou neprohrála. Přespříští kolo v derby můžete vyrovnat rekord právě Sparty, který s 33 duely bez porážky vytvořila mezi lety 2009 a 2010...

Sérii beru s nadhledem jako statistický údaj. Kdybychom třeba dvakrát prohráli a získali titul, klidně porážky za přerušení série vyměním. Na druhou stranu je série příjemná, je výsledkem práce celého týmu. A kdyby chtěla trvat delší dobu a protáhla se zrovna přes Spartu, tak bychom se nezlobili... (úsměv)

Konečně jste se prosadili střelecky a jako jediní jste navíc v soutěži ještě neinkasovali.

Čisté konto je hlavně zásluha Honzy Laštůvky a dobře fungující obrany. Lašty má obrovské zkušenosti, zapadl do kabiny, je člověk na pravém místě. Gólmani tvoří skvělou trojici a dohlíží na ně trenéři Veselý s Černým.

Máte za sebou pět úvodních ligových kol. Jak je hodnotíte?

Ztratili jsme čtyři body. Hlavně v Ostravě jsme měli vyhrát, na Bohemce tolik šancí nebylo. S Boleslaví jsme se nadechli, liga je ještě dlouhá. Věřím, že se naše výkony budou zlepšovat. Ukazuje se, že liga není jenom o Spartě a Slavii, které nakupovaly velké hráče, ale také o Plzni, která má kádr pohromadě a vrátil se jí trenér Vrba. Jsou tři hlavní favoriti, ale každý může porazit každého.

V souvislosti s účastí v Evropské lize vás čeká dalších šest anglických týdnů. Zvládnete je?

Program je neúprosný. Je skvělé, že tady Evropská liga bude. Čtvrtek ovšem není optimální hrací den, lepší by byla středa. Bude složitější, přijet třeba z Kazachstánu. Věřím však, že budou kluci zdraví, abychom mohli sestavu rotovat.

Budete ovšem potřebovat, aby se vám vyprázdnila marodka.

Věřím, že po pauze budou k dispozici uzdravení Škoda a Stoch. K dispozici by snad měl být i Deli.

Reklama