Hlavní obsah

Chci se udržet v sestavě, přeje si teplická naděje a chystá se na Němce

Prosadit se v prvoligovém áčku Teplic a být i platným členem fotbalové reprezentace do dvaceti let. To jsou aktuální cíle, které si po rozjezdu do nové sezóny stanovil nadějný stoper Alex Král.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Král nastupuje za Teplice, rád by se v kádru udržel.

Článek

V první lize jste debutoval už v minulém ročníku, v podzimní části jste ale poprvé nastoupil až v pátém kole proti Jihlavě. Nevadilo vám, že jste nedostal šanci už dříve?

Vůbec ne. Trenér se takto rozhodl, a tak jsem to samozřejmě respektoval. Před zápasem s Vysočinou jsem dostal informace o hráčích soupeře, i kluci mi dávali instrukce. Myslím, že jsem byl připravený. Předtím jsem hrál v juniorce a skok do ligy je samozřejmě velký i kvůli atmosféře na stadiónu. Zatím to zvládám.

Provázely vás obavy, abyste neudělal chybu?

To je nejhorší věc, s čím může jít hráč do zápasu. Snažil jsem se hrát na jistotu a postupně si dovolovat víc a víc. Chci se udržet v sestavě.

Jak funguje komunikace se spoluhráči v obraně?

V ní problém nebyl. Hrál jsem ve stoperské dvojici se Šušnjarem už v přípravě.

Pomohl vám ligový start i pro akci s rerezentační dvacítkou?

Každá zkušenost je dobrá (v Portugalsku Češi s Králem v obraně vyhráli 3:0, 4. září je v Praze na Julisce čekají ještě Němci).

S čím půjdete v Teplicích do další části podzimu po reprezentační pauze?

Snad jsme minule najeli na vítěznou vlnu a budeme v tom pokračovat.

Jste spokojeni s osmibodovým ziskem v tabulce?

Myslím, že jsme měli na víc. Mrzí nás remíza z Ostravy, kde jsme vedli 2:0. Ale je to pořád úvodní fáze sezóny. Dáváme dost gólů, ale taky jich hodně dostáváme. V tom se musíme zlepšit.

Reklama

Související témata: