Hlavní obsah

Zlín získal Hronka z Jihlavy a jabloneckého rebela Mehanoviče

Fotbalisté Zlína, kteří se chystají na základní skupinu Evropské ligy, dnes získali dvě posily. Na Letnou přišli záložníci Petr Hronek z Jihlavy a Bosňan Mirzad Mehanovič, který se nedávno dohodl na ukončení smlouvy s Jabloncem. Zlín o transferech informoval na sociálních sítích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mirzad Mehanovič (vpravo) ještě v dresu Jablonce.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Hronek má za sebou kromě působení v předposlední Jihlavě také angažmá v Jablonci a druholigové Vlašimi. V nejvyšší soutěži odehrál 45 zápasů a dal deset branek.

Čtyřiadvacetiletý Mehanovič v Jablonci skončil v pondělí poté, co ho naštvalo střídaní o poločase utkání shodou okolností právě se Zlínem. Se severočeským klubem se poté dohodl na ukončení smlouvy, která měla původně vypršet na konci června 2019. Bývalý hráč Mladé Boleslavi má na kontě v první lize 36 zápasů a osm gólů.

Zlínu patří v české lize po pěti kolech jedenácté místo s šesti body a bilancí dvě výhry a tři prohry. V základní skupině Evropské ligy, kam postoupil jako vítěz poháru, nastoupí proti Lokomotivu Moskva, Šeriffu Tiraspol a Kodani, kde působí český reprezentant Michael Lüftner.

Reklama

Související témata: