Hlavní obsah

Teplice chtějí bojovat o poháry, přesný cíl ale nemají

S velkým očekáváním vzhlížejí ke startu nejvyšší fotbalové soutěže fotbalisté Teplic. I po nepříliš vydařené letní přípravě se chtějí pohybovat na předních příčkách ligové tabulky, konkrétní cíl ale od vedení tým zatím nedostali. Do ligy vstoupí Teplice v neděli domácím zápasem proti Brnu.

Článek

Klubový ředitel František Hrdlička na dnešní tiskové konferenci potvrdil, že přesný cíl na Stínadlech nikdo nevyhlásil. "Počkáme, jak na tom pak mužstvo bude herně a zdravotně a jak se ukáží noví hráči," vysvětlil postoj majitelů klubu. Jisté však je, že očekává minimálně totéž, co v minulé sezóně, v níž obsadili Severočeši čtvrté místo.

Odhodlání v kabině se však zdá být velké, Tepličtí prý rádi přijmou roli týmu, s nímž zatím nikdo příliš nepočítá. "Každé podcenění nebo pohrdání je motivem k tomu, abychom něco dokázali," uvedl trenér Vlastislav Mareček.

Jeho svěřenci se ale v přípravě trápili; z devíti zápasů jen tři vyhráli, stejný počet zápasů skončil remízou. Mareček ale své svěřence brání. "Mužstvo přípravu odpracovalo velmi poctivě, což se odrazilo i v zápasech, kdy jsme nebyli zdaleka tak živí, jak bychom si představovali," uvedl trenér, který měl také nečekaně početnou marodku, kvůli níž například odehrál zápasy Poháru Intertoto oslaben. Krmaše nepustí

Před ligou zužovali v Teplicích kádr, do kterého se nedostal Zdeněk Koukal, který si může hledat nové angažmá. Vyloučen není naopak příchod nové tváře a v zákulisí se mluví o Michálkovi či Šenkeříkovi. "Je řada hráčů, které sledujeme a zajímáme se o ně. Všechno je ale o financích, nechceme kupovat hráče za obrovské částky jako v minulosti. Tipů máme víc, čekáme, jak se situace vyvine," sdělil Hrdlička.

Naopak odmítl uvolnit beka Krmaše, kterého lákal nizozemský Heracles Almeo. "Byl o něj zájem, ale Pavel je jedním z klíčových hráčů. Nechceme narušit systém hry," uvedl činovník a připomněl, že Apollon Limassol lákal Benáta, ale pochodil stejně.

Odešly ale dřívější opory Karel Rada a Dušan Tesařík, Mareček neměl slitování ani s argentinským útočníkem Arielem Colzerou, přestože v lize dostal šanci předvést své umění pouze dvakrát. Klub chce stále více uplatňovat strategii sázky na mladé hráče. "V kádru máme sedm juniorských reprezentantů a jen na nich bude záležet, zda svůj talent dokáží prodat," řekl.

Teplický klub bude i v novém ročníku disponovat zhruba rozpočtem na úrovni 70 miliónů korun. "Je v něm zahrnutý kompletní chod klubu. Na rozdíl od jiných klubů, kterým města pomáhají s provozem stadiónů, to řešíme ze svého rozpočtu," upozornil Hrdlička.

Na postu hlavního trenéra zůstal Mareček, který měl šanci působit i u reprezentace, protože byl mezi adepty na asistenta u reprezentačního áčka. "Byli jsme oficiálně osloveni. Hovořil jsem s trenérem a sdělil mu naše stanovisko, že s tím nesouhlasíme, protože chceme, aby se věnoval plně práci v klubu. Funkce asistenta je časově náročná, a protože máme hodně mladých hráčů, chceme, aby s nimi pracoval skoro denně," uvedl teplický ředitel.

Reklama

Související témata: