Hlavní obsah

To je překvapení! Necid se vrací do Slavie

Překvapení na závěr přestupního termínu! Tomáš Necid se vrací do Slavie. Odchovanec klubu bude v Edenu hostovat z Bursasporu, součástí dohody je i následná opce. Osmadvacetiletý útočník bude doplněn na soupisku pro EL. Oznámil to předseda představenstva Jaroslav Tvrdík na twitteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid v dobách svého dřívějšího působení ve Slavii.

Článek

"Věříme na slávisticke srdce! Vitej doma Tome," napsal Tvrdík k angažování hrotového hráče. Právě útočníka Slavia hledala, aby se podílel na zlepšní produktivity týmu. I v základní skupině Evropské ligy, kam Pražané přešli po vyřazení ve 4. předkole Ligy mistrů.

Poslední ligové utkání vyhráli 4:0 nad Mladou Boleslaví, ale předtím dali v pěti zápasech jen dva góly. Navíc v posledním zápasu jim kvůli zdravotním potížím chyběli Milan Škoda i Muris Mešanovič.

Necid Slavii pomůže v základní skupině Evropské ligy, kam Pražané přešli po vyřazení ve 4. předkole Ligy mistrů. "Odpoledne byly dotaženy veškeré formality ohledně Tomášova příchodu a byl úspěšně zapsán na soupisku pro Evropskou ligu. Po víkendu se připojí k týmu," řekl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

"Jsem šťastný, že to dopadlo. Už jsem v návrat ani nedoufal. Moc se těším se na kluky, na fanoušky a na celý klub. Ve Slavii jsem doma a vždycky to tak bude. Věřím, že budeme úspěšní jako tým jak v domácí lize, tak v Evropské lize," doplnil Necid.

Necid ve Slavii začínal s kariérou. Na jaře 2008 hostoval v Jablonci, poté se vrátil do červenobílého dresu a následně zamířil do CSKA Moskva.

V létě 2013 odešel na hostování do řeckého PAOK Soluň. Do Slavie se Necid vrací po třech letech, na jaře 2014 totiž z CSKA Moskva hostoval pro změnu v Edenu.

Poté hrál za nizozemské Zwolle a předloni zamířil do Bursasporu. Jarní část uplynulé sezóny strávil na hostování v polské Legii Varšava, kde se mu ale nedařilo. Úvodní tři kola této sezóny turecké ligy nehrál. Necid má na kontě 44 startů za reprezentaci a 12 gólů, za národní celek už ale nehrál rok.

Reklama

Související témata: