Hlavní obsah

Sylvestre se rasismu nemusí bát, slibují na Spartě

PRAHA

Jen formality chybějí pražské Spartě k angažování záložníka Ludovica Sylvestreho. Výkony mladého Francouze na testech přesvědčily trenéra Grigu. Sylvestre by se stal jediným hráčem Sparty tmavé pleti. "Rasismus by ale hrozit neměl, podnikáme proti možným problémům kroky," řekl na úterní tiskové konferenci mluvčí Sparty Lukáš Přibyl.

Článek

Podle Přibyla se zástupci klubu sešli se dvěma skupinami příznivců Sparty a situaci ohledně angažování Sylvestreho si vysvětlovali. Problém by podle mluvčího neměl nastat. "Chystáme také osvětovou kampaň proti rasismu, spolupracujeme i s Českomoravským fotbalovým svazem. Chystáme i prevenci," upozornil Přibyl.

Přestože Sparta podniká preventivní kroky, nemusí se pravděpodobná posila letenského celku vyhnout urážkám z publika. "Samozřejmě těžko zabráníme výlevům několika málo lidí. Ale už v přípravě lidi reagovali pozitivně. Hledali jsme hráče tmavé pleti. Má to být krok směrem k divákům, aby byla Sparta byla atraktivnější," řekl trenér Sparty Stanislav Griga.

Griga byl se Sylvestrem spokojený

Sylvestre se na testech ve Spartě objevil v úterý 4. července a nastoupil v přípravě proti Sokolovu. Po výhře 3:0 Francouze chválil i kouč. "Jsem s jeho premiérou spokojený, vypadá zajímavě. Působí jistě, neztrácí míč," citují Stanislava Grigu oficiální stránky klubu. Na tříleté smlouvě se s vedením Sparty záložník domluvil už dříve, čeká se na potvrzení transferu ze strany Barcelony. "S hráčem jsme domluveni, už je podepsaná i smlouva. Od Barcelony máme ústní potvrzení, formality se snad brzy podaří dořešit," věří Lukáš Přibyl. Sylvestre by tak měl stihnout i sobotní ligovou premiéru Sparty proti nováčkovi z Kladna.

Nastoupí Ludovic Sylvestre proti Kladnu?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Sylvestre, který je schopný plnit ofenzivní i obranné úkoly, je odchovancem Racingu Štrasburk, v týmu se potkal například se současným stoperem Sparty Václavem Drobným. Na testy na Letnou přišel po doporučení bývalého kouče Sparty Ivana Haška, který v současnosti trénuje St. Etienne. Naposledy hrál Francouz v rezervním týmu FC Barcelona, na konci minulé sezóny dokonce nastoupil ve dvou zápasech za první tým mistra Španělska.

Reklama

Související témata: