Hlavní obsah

Most by rád proháněl favority

MOST

Vylepšit desáté místo z loňské premiérové sezóny mezi elitou a co nejvíce zatápět favoritům. S takovým předsevzetím vstupují fotbalisté Mostu do nadcházejícího ligového ročníku.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Mostu - ilustrační foto

Článek

"Zatím nemáme pohárové ambice, ale chceme k nim dospět postupnou cestou. Věřím, že už letos jsme schopni pohybovat se v lepší polovině tabulky. Předností je dobře sestavený kádr, v němž se během přípravy zvedla konkurence na jednotlivých postech," řekl Právu Petr Kabíček, předseda představenstva severočeského klubu.

Co bude podle něj pro naplnění záměrů nejdůležitější? "Podzimní část. Doufám, že se poučíme z loňska, kdy jsme asi po pěti kolech figurovali v roli nováčka v popředí a nakonec jsme přezimovali poslední. Na jaře ale tým odvedl kus práce, na kterou hodláme navázat," uvažoval klubový šéf.

Svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného sehráli v přípravě osm zápasů. "Snažil jsem se dávat příležitost co největšímu počtu hráčů, aby měli dostatečnou praxi. Obměna mužstva nebyla tak velká jako v zimě, přistupujeme k ní pozvolna a rozumně," uvedl kouč, který se v úvodu sezóny musí obejít bez zraněného francouzského útočníka Mendyho.

Pešír nejznámější posilou

Nejznámější posilou pro ofenzívu je Tomáš Pešír, jenž na jaře působil v Blšanech. "Pokoušel jsem se o zahraniční angažmá, ale zároveň jsem dal trenérovi Ščasnému příslib, že pokud zůstanu v české lize, tak v Mostu. Bez problémů jsme se domluvili na smlouvě. Část přípravy jsem vynechal kvůli zranění, naštěstí jsem už v pořádku," svěřil se forvard, který gólem rozhodl o vítězství v předligové generálce s řeckým týmem Škoda Xanthi.

Defenzívu by měli vyztužit slovenský bek M. Suchý ze Slovanu Bratislava a Krejčí z Jablonce, naposledy hrající v Blšanech, kde si na jaře první ligové minuty připsal i teprve šestnáctiletý útočník Kacafírek. V přípravě se dobře jevil také univerzální záložník Prášil ze Žižkova.

Mostecký tým opustil po hostování obránce Škerle (Olomouc), Kouyo z Pobřeží slonoviny se vrátil do italského Lecce, z Teplic zapůjčený záložník M. Hruška je v Ústí nad Labem a útočník Boček přestoupil do Sokolova.

Reklama

Související témata: