Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 0:3Ani Liberec spanilou jízdu Plzně nezastavil. Vrbův tým je dál stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Krmenčík 0 : 1
20. Petržela 0 : 2
78. Kopic 0 : 3
Záznam online reportáže

Spanilá jízda fotbalové Plzně podzimní ligou pokračuje. Ani Liberec ji nezastavil, takže Vrbův tým má po šesti kolech na kontě plný počet osmnácti bodů. K těm třem pod Ještědem přišel rychle a hlavně snadno, neboť domácí v úvodu zápasu neuvěřitelně chybovali, čehož dokázali Krmenčík s Petrželou během dvaceti minut dvakrát využít. Kopicova trefa pak jen stvrdila suverenitu Viktorie a její ligové kralování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Petržela střílí druhý gól Plzně.

Článek
Fotogalerie

Dvě nové akvizice sice během reprezentační přestávky do Liberce přišly, trenér Trpišovský však nepostavil ani Váchu, ba ani Hybše. Oba zůstali na lavičce a jen sledovali trýzeň, do níž se jejich noví spoluhráči ponořili.

Dvacet minut a bylo hotovo

Po dvaceti minutách totiž bylo po zápase. Plzeň totiž dokonale ztrestala chybující domácí obranu, která se při snaze držet soupeře v uctivé vzdálenosti od Kolářovy brány a praktikovat ofsajd systém dopouštěla až nepochopitelných úletů.

Nejdříve nechala Petrželu, aby poslal mezi dvěma beky přesnou přihrávku Krmenčíkovi, jenž nikým netísněný a nebráněný udělal kličku i gólmanovi a skóroval do prázdné brány. Za třináct minut si oba Západočeši po dvojnásobném zaváhání liberecké obrany role vyměnili, takže pro změnu Petržela mezi nohama padajícího Koláře skóroval podruhé.

Jasně že Severočeši byli v šoku, k jejich cti však slouží, že se po pár minutách probrali a snažili se vývoj střetnutí zvrátit. Jenže zkoušejte něco takového na Plzeň, která vede o dva góly a je plná sebevědomí, protože na podzim neztratila ještě ani bod?! Teď si mohla být navíc jistá, že ho neztratí ani v Liberci, který ji doma neporazil už deset let.

Plzeň si výhru ještě pojistila

Takže pokusy Ševčíka a hlavně sólo Coufala sice vzrušení vyvolaly, zdramatizování zápasu ale nepřinesly. Vrbův tým si vedení zkušeně hlídal a při rychlých výpadech měl naopak blíž k tomu, aby vstřelil třetí branku. Krmenčík však z malého vápna hlavičkoval nad, Kopic pár kroků před Kolářem váhal tak dlouho, až mu Kúdela balón ukopl.

Sedm minut po přestávce reagoval Kopic naopak pohotově, ale jeho volej skončil jen na břevně. I tento moment vypovídá, jak se druhý poločas odvíjel. S libereckým pachtěním, na němž nic nezměnil ani Váchův příchod po hodině hry, si Plzeň poradila, sama dál naopak hrozila z brejků.

I Kopic se své vytoužené trefy nakonec dočkal, protože trefit po ideální přihrávce Petržely prázdnou bránu mu nedělalo problém. Zaslouženou výhru svého týmu a suverénní postavení v tabulce tak definitivně zpečetil.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)
Branky: 7. Krmenčík, 20. Petržela, 78. Kopic. Rozhodčí: Marek - Blažej, Paták. ŽK: Folprecht, Karafiát - Kolář, Hájek. Diváci: 6530.
Liberec: O. Kolář - Kúdela, Mikula, Karafiát - Coufal, Breite, Folprecht (60. Vácha), Potočný - Ševčík - Kerbr (76. Voltr), Havelka (46. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Živulič, Hrošovský - Petržela (82. Zeman), D. Kolář (71. Hořava), Kopic - Krmenčík (78. Řezníček). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: