Hlavní obsah

Z uvítání měl husinu, z návratu do libereckého dresu ale zůstala ve Váchovi hořkost

Ve Spartě dál zůstat nemohl, takže se rozhodl pro odchod. Do Liberce, kde před příchodem na Letnou kopal a který byl pro Lukáše Váchu první volbou. Na první šanci v dresu Severočechů nemusel čekat dlouho. Pět dnů se Severočechy trénoval a v sobotním šlágru kola s Plzní si už za ně zahrál. Sice až závěrečnou půlhodinu, ale i tak kvitoval, že dostal příležitost které by se ve Spartě nejspíš nedočkal. Jen obnovený debut nedopadl po prohře 0:3 podle Váchových představ.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Slovanu Liberec záložník Lukáš Vácha během utkání s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Uvítání vás při příchodu na hřiště čekalo docela bouřlivé, ale návrat do Liberce jste si určitě představoval jinak.

Až mi naskočila husina, jakého přivítání se mi dostalo, ale ze zápasu s Plzní ve mně zůstala hořkost. Stejná, jako ve spoluhráčích a trenérech.

Západočeši vašemu týmu udělili docela tvrdý direkt. Jak vám bylo sledovat z lavičky, že hosté z každého útoku hrozí a po dvou gólech během úvodních dvaceti minut je po zápase?

Připravili se na nás dokonale. Hráli na rychlé protiútoky, což nám dělalo problémy. Zvláště když nás z nich trestali. A v době, kdy jsem seděl na lavičce, hned dvakrát. Ale kluci makali a neskládali zbraně.

Nedělal jste si naděje, že byste po příchodu ze Sparty mohl okamžitě naskočit do základní sestavy a nemusel čekat skoro hodinu, než na vás trenér ukázal?

Připravoval jsem se sice s libereckým mužstvem už od pondělí, ale záleželo na trenérovi. Já jeho rozhodnutí respektoval.

Třeba jste se s libereckým mužstvem ještě patřičně nesžil?

Ale to ne. Vždyť s některými z nových spoluhráčů jsem v liberecké šatně ještě sedával a proti všem jsem hrál, takže se známe. Doufám, že mě vezmou mezi sebe ještě víc a bude to tady fajn.

Po prohře s Plzní to fajn není...

Byl to prostě výpadek, který nás stál tři body a tři inkasované góly. Teď už je ale za námi, takže se z něho musíme poučit a pokračovat dál jako v úvodu ligy.

Trenér vás poslal na hřiště po hodině hry, kdy jste prohrávali už 0:2 a Plzeň neustále hrozila. Jaké úkoly vám dal?

Reagoval na vývoj střetnutí průběžně. O přestávce poslal do hry Pulkraba jako druhého útočníka, já měl naši hru zklidnit a snažit se zabránit brejkům, do nichž Plzeň chodila. Vždyť v té době se hrálo nahoru dolu.

Nakonec jste inkasovali potřetí a nebylo nic platné, že jste zkoušeli kopírovat taktiku s pětičlennou obranou, s níž jsme uspěli proti Spartě. Proč to nevyšlo i proti Plzni?

Sparta v zápase s Libercem chtěla tvořit hru a hrát do plné obrany, zatímco Plzeň si počínala daleko zkušeněji. Hrála zezadu, čekala na naši rozehrávku a těžila z chyb, kterých jsme se dopouštěli. Role se prostě obrátily, obvyklou libereckou hru praktikovala Viktoria.

Reklama

Související témata: